Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAD DRŽAVA ČASTI...

Promovisali Dinkićeve pesme, država ih častila za inovativnost!

Autor: Ružica Kantar | 30.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Ministarstvo privrede i finansija ove godine je za vreme Mlađana Dinkića uplatilo sredstva u iznosu od 372.600 dinara ugostiteljskoj firmi „Malpensa“, osnivaču poznatih beogradskih klubova „Sinema“ i „River“, na ime podrške inovativnim i brzorastućim preduzećima!?

Dinkić i  Lesendrić na promiciji  albuma u  „Sinemi“

Dinkić i Lesendrić na promiciji albuma u „Sinemi“ | Foto: Zoran Ilić

„Malpensa“ je novac iz budžeta dobila za kupovinu softvera, iako je u 2012. godini imala čistu zaradu od čak 11,8 miliona dinara. Šta je inovativno u vezi sa firmom čija je osnovna delatnost „služenje pića“, juče nismo uspeli da saznamo od nadležnih institucija.

„Izgubljeni  u prevodu“: Na zvaničnoj  adresi „Malpensa“  ni traga od njih

„Izgubljeni u prevodu“: Na zvaničnoj adresi „Malpensa“ ni traga od njih | Foto: Dimitrije Goll

„Malpensa“ bez adrese i telefona


Do komentara vlasnika „Malpense“ Srećka Ćirovića, Srđana Vučkovića, Jovanke Pantić, Aleksandra Ćosića i Marka Ružića bilo je izuzetno teško doći. Naime, broj telefona preduzeća, koje je od Ministarstva dobilo sredstva u iznosu od 372.000 dinara, zanimljivo, ne nalazi se ni u jednoj bazi podataka. Kontakt telefon nije istaknut na sajtu APR-a, a ni na zvaničnom sajtu firme, niti se nalazi u telefonskoj bazi „Telekoma“. Na adresi Bulevar Mihajla Pupina 165b, na kojoj se zvanično vodi „Malpensa“, nije istaknuta tabla firme, a zgrada, ruinirana od požara, bila je zatvorena zbog nestanka struje. Na telefone na sajtovima kluba „Sinema“ i splava „River“ ili se niko nije javljao ili su bili nedostupni. Ipak, „Alo!“ je uspeo da dođe do portparola ovih klubova, koji nam je poručio da će pitanja proslediti vlasnicima, ali odgovori nisu stigli do zaključenja ovog broja.

Zanimljivo je da je upravo u noćnom klubu „Sinema“, jednom od ogranaka „Malpense“, u aprilu 2012. godine Kiki Lesendrić promovisao „Slučajno i zauvek“, novi album „Pilota“, za koji je Dinkić pisao pesme.

Inače, program podrške inovativnim brzorastućim malim i srednjim preduzećima u 2013. godini, Dinkićevo ministarstvo je realizovalo u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj (NALED).

Nakon javnog poziva, koji je bio otvoren od 5. aprila do 7. maja 2013, sredstva su odobrena za 32 preduzeća, kojima je ukupno uplaćeno 7,8 miliona dinara.
„Malpensa“, jedno od njih, dobila je 372.600 dinara „za nabavku specijalizovanih softverskih paketa od značaja za unapređenje poslovne delatnosti preduzeća“.

To preduzeće, koje ukupno ima 10 zaposlenih, prema podacima Agencije za privredne registre (APR) u 2012. je imalo poslovne prihode od čak 61 milion dinara, od čega neto 11,8 miliona.
Osnovne delatnosti preduzeća su „usluge pripremanja i posluživanja pića“.
Šta je „inovativno“ u ovom ugostiteljskom preduzeću na osnovu čega su baš toj firmi opredeljena sredstva, koliko preduzeća se javilo na konkurs, koji su bili kriterijumi za dobijanje sredstava, kao i koji su razlozi da se baš firmi koja odlično posluje dodeli „podrška“ za kupovinu softvera, juče nismo dobili odgovor od bivšeg ministra Dinkića, kao ni od Ministarstva privrede. Nadležne institucije nam nisu dostavile ni informacije o tome da li je ta firma i ranije dobijala sredstva od Ministarstva.

Na konju,  bukvalno:  Ćirović

Na konju, bukvalno: Ćirović

Jedan od suvlasnika držao i Šarićevu „Vanilu“


Srećko Ćirović, jedan od suvlasnika „Malpense“ i beogradskih klubova „Teatro bar“, „Sova“ i „Bašta kod Juge“, kao i preduzeća „Usluga“, u medijima je dovođen u vezu sa pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem, za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je umešan u šverc dve tone kokaina. Naime, Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) dostavio je javnosti dokaze o tome da je upravo Šarić, sa bratom Duškom, vlasnik kluba „Vanila“, koji se nalazi u prizemlju sedišta SPS-a, iako su se kao vlasnici zvanično vodili upravo Srećko Ćirović i Velibor Vraneš, školski drug Duška Šarića.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 30.11.2013 08:51h

    Dakle *rat* je poceo. Istina sukob je tinjao,ali se..hm..podgreva. Boli uvo firmu koja *vrti* 12 mil din godisnje za 380.000/hiljada din/,mada,dinar po dinar...al evidentno je da je to prozivka Dinkica za njegovu promociju *tamo necega*..i koliko god je skupo,zapravo -i nije. Zasto. Sad ce Mladja da izvuce od nekud papir i da pokaze koji su ministri gde kada i kako i koliko trosili sa svojim prijateljma i prijateljicama/kod kuce i po inostranstvu/..jer on ih ima,bio je ministar i finansija i ekonomije i njemu su stizali na naplatu. Dosta bre vise *Farme*..spremite se za seiju *VRLINE JAVNE-POROCI/BEZ/TAJNI*.Ajde Mladjo...Pokloni se i pocni...

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 30.11.2013 10:19h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • DINKIC ZABRANIO CIRILICU U NJEGOVIM RESTORANIMA Vreme: 30.11.2013 12:14h

    DINKIC JE ZABRANIO DA SE SVIRA CIRILICA U NJEGOVIM RESTORANIMA

  • istrazitelj Vreme: 30.11.2013 23:41h

    Zasto se politicari prepucavaju preko nevinih ljudi???Vodite vi vas rat a ove ljude pustite da rade i hrane 50 porodica!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP