Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ATENTAT U MOSKVI

Pronađen automobil iz kojeg je ubijen Nemcov, snimljen i osumnjičeni za atentat! (FOTO + VIDEO)

Autor: A. O. / Agencije | 28.02.2015 - 20:03:00h | Komentara: 0

Ruski mediji objavili su dva snimka koja bi trebalo da pomognu u otkrivanju ubistva opozicionog lidera Borisa Nemcova. Na jednom snimku se vidi čovek za kojeg se pretpostavlja da je ubio Nemcova, a na drugom automobil iz kojeg je pucano, a koji je snimljen na mestu napada. Istražni komitet izdao je nekoliko verzija ovog atentata.

Boris Nemcov

Boris Nemcov | Foto: Profimedia

Na snimku koji je objavila ruska televizija "Lfe News TV" vidi se uparkiravanje automobila za koji se veruje da je korišćen u ubistvo, kao i čovek koji izlazi s vozačkog mesta, a za kojeg se pretpostavlja da je pucao u Nemcova.

Osumnjičeni za ubistvo Nemcova | Foto: Printscreen Youtube

Osumnjičeni za ubistvo Nemcova | Foto: Printscreen Youtube

Ista televizija je objavila i snimak automobila koji su bezbednosne kamere snimile dva minuta nakon što je Nemcov ubijen. U pitajnu je "lada priora", sa tablicama iz Ingušetije, ruske republike na Severnom Kavkazu, koja je kasnije pronađena.

U toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, javljaju ruski mediji.

Uviđaj na mestu ubistva Borisa Nemcova

Uviđaj na mestu ubistva Borisa Nemcova | Foto: Tanjug/AP

Istražni komitet izneo je danas prve verzije ubistva ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova, koje idu od kriminala do političke provokacije, s tim da je taj čin bio dobro planiran, javila je Raša tudej.


Predstavnik Istražnog komiteta Vladimir Markin rekao je novinarima da nema sumnje da je taj zločin bio dobro isplaniran. Istraga je našla da je Boris Nemcov išao sa svojom prijateljicom u stan, koji se nalazi blizu mesta ubistva.

"Organizatori i egzekutori su dobro znali tu rutu", rekao je on.


Prema njegovim rečima, u razrešenje ubistva uključeni su najbolji detektivi i forenzičari, a slučaj se smatra prioritetom.

Ubistvo Boris Nemcov Građani Polaganje cveća Paljenje sveća | Foto: Profimedia

Hiljade građana položile cveće na mestu ubistva Nemcova | Foto: Profimedia

 
Preliminarni rezultati su pokazali da je političar ubijen iz pištolja "Makarov". Stručnjaci su pronašli šest okvira municije kalibra devet milimetara na mestu ubistva.


Istraga je, nastavio je on, usmerena na ispitivanje svedoka i proučavanje razgovora preko mobilnog u oblasti mesta napada, i snimci video kamera obezbeđenja.

Ubistvo Boris Nemcov Građani Polaganje cveća Paljenje sveća | Foto: Profimedia

Gomile cveća i sveća na mestu ubistva | Foto: Profimedia

"Ubistvo bi moglo da bude i provokacija da se destabilizuje politička situacija u zemlji. Njemcov je mogao da bude izabran za neku vrstu "žrtve" i to od strane onih koji ne oklevaju da iskoriste bilo koju metodu da bi postigli svoje političke ciljeve", rekao je Markin.


"Postoje i izveštaji da je Njemcov primio pretnje zbog svog stava o ubistvu zaposlenih u Šarli ebdou u Parizu", rekao je Markin i dodao da se istražuje i moguća veza ubistva sa gradjanskim ratom u Ukrajini.

Ubistvo Boris Nemcov Građani Polaganje cveća Paljenje sveća | Foto: Profimedia

Odavanje pošte Nemcovu | Foto: Profimedia

 
Motivi, prema njemu mogu biti i poslovni, vezani za Njemcova, a i vezani za njegov lični život.


Markin je pružio uveravanje novinarima da će Istražni komitet, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna služba bezbednosti, dati sve od sebe da reše slučaj.

Ubistvo Boris Nemcov Građani Polaganje cveća Paljenje sveća | Foto: Profimedia

Sveće za opozicioniog lidera | Foto: Profimedia

 
Nemcov je ubijen u petak uveče oko 23.15 časova. U njega je ispaljeno najmanje sedam ili osam metaka dok je šetao mostom sa poznanicom koja je stigla iz Kijeva.


On će biti sahranjen u Moskvi, rekao je njegov bivši portparol Aleksandar Kotusov agenciji Tass i dodao da porodica još nije donela konačnu odluku o tačnom mestu i vremenu sahrane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP