Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPASNO

Proradilo klizište kod Zvezdarske šume: Cela staza skliznula niz liticu

Autor: Blic | 20.05.2014 - 12:51:00h | Komentara: 0

"Prenerazio sam se kad sam video da se gotovo cela staza survala niz brdo. Palo je i ogromno drveće - priča u neverici Slavko Dragutinović iz Volgine ulice na Zvezdari.

Usled velikog nevremena u četvrtak uveče došlo je do odrona asfalta i velike količine zemlje, a i bandera samo što se nije survala niz ogromnu liticu Zvezdarske šume.

Klizište zvezdara

Slavko Dragutinović na novoaktivnom klizištu

U petak se situacija još pogoršala, pa je ekipa JKP “Beograd put” oivičila to mesto zaštitnim ogradama. Većina stanara koji žive u kućama na udaljenosti svega nekoliko metara od odrona u strahu su se iselili iz kuća. Najhrabriji su ostali, ali ne spavaju već noćima.
- Ugroženo je više od 200 ljudi koji žive iznad i ispod klizišta. Sve izgleda jezivo. Na tom mestu nalazi se i septička jama koja samo pospešuje klizište, a nadležni su ovde postavljali i vodovodnu cev, optički i telefonski kabl, ali niko nije rešio problem - priča Dragutinović.

Stanari su zvali opštinu Zvezdara, ali su im odgovorili da Grad jednostavno nema novca.

- Potpuno smo nemoćni, a već je zemljište kod moje šupe krenulo da se odranja - kaže Dragutinović, i dodaje da su njemu i komšiji šumari hteli čak da napišu kaznu zato što su na tom mestu nasipali zemlju.

U JKP-u “Beograd put” ističu da znaju za problem u Zvezdarskoj šumi, ali da oni nisu odgovorni.

Klizište zvezdara

 
- Mi smo obezbedili to mesto, a hteli smo i da asfaltiramo stazu. Međutim, u Direkciji za javni prevoz su nedavno oformili tim stručnjaka koji su zaduženi da vide o čemu se radi i odrede način na koji će se klizište sanirati - kažu u ovom preduzeću, i dodaju da sličan problem imaju i stanari na Mirijevskom vencu i na čak četiri lokacije na Smederevskom putu.

Sektor za vanredne situacije organizovao je timove za sanaciju svih klizišta u gradu, a to će na dnevni red doći kada reše problem s Obrenovcem, što je prioritet, objašnjava Rade Milošević, načelnik Sektora za vanredne situacije.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP