Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UNOSAN POSAO

Prosjačenje se isplati: Ne može da izbroji koliko isprosi (FOTO + VIDEO)

Autor: RTS | 21.09.2014 - 22:43:00h | Komentara: 1

Većina prosjaka zaista je siromašna, ali s vremena na vreme pojave se i oni koji prosjačenje shvataju kao posao u kom mogu dosta da zarade. Takav je primer i jednog Kineza koji od donacija mesečno sakupi i 1.300 evra, što je oko četiri puta više od prosečne plate u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Prosjak broji koliko je zaradio

Prosjak broji koliko je zaradio | Foto: weibo.com

Ovaj profesionalni prosjak „radi“ na zapadnoj železničkoj stanici u Pekingu, a na kraju svakog meseca odlazi u obližnju poštu gde broji sakupljeni novac i šalje ga kući u provinciju Điangsu.

Prema rečima zaposlenih, mesečno prosečno zaradi 10.000 juana (oko 1.300 evra), a tokom praznika prihod mu je dva ili tri puta veći. Primera radi, početna mesečna plata kineskih diplomaca je oko 2.400 juana (nešto više od 300 evra).

„Ponekad mu treba i dva do tri dana da prebroji sav novac zbog velikog broja malih apoena. Neretko nas časti ako mu pomognemo u brojanju“, kaže jedan od zaposlenih u pošti.


„Radeći“ kao prosjak dosad je zaradio dovoljno novca da napravi dvospratnu kuću i pošalje troje dece na fakultet. Ironično je to što ni njegova deca nakon što diplomiraju verovatno neće zarađivati kao on.

Da on nije usamljen, svedoči reporter Cuej Guanghua, koji je nedelju dana pratio grupu od desetak prosjaka u gradu Žengžu.


Posmatrao ih je kako u smenama mole prolaznike za novac do 23 časa, a onda prestaju da prose i odjednom se transformišu u imućne građane koji mogu da priušte skupe večere.

„Dnevno zarađuju oko 2.000 juana (250 evra), a sledećeg dana samo se zamene da bi na drugim lokacijama mogli da nastave po starom - da pričaju srceparajuće priče, kako bi od dobrih Samarićana izvukli novac“, kaže Cuej.

Prmer je i ovaj snimak na kome se vidi kako prosjak posle završene "smene" vadi skupoceni mobilni telefon i poziva luksuzni prevoz da dođe po njega!


Tagovi:

Poslednji komentari
  • AleksandarNis Vreme: 23.09.2014 03:39h

    Video klip preuzet sa jutuba je glupost tj komedija,i nije rec o stvarnom dogadjaju vec o odglumljenom reziranom kratkom videu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP