Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STANARI ULICE GAVRILA PRINCIPA:

Prostitutke i makroi nam okupirali ulaze! (VIDEO)

Autor: Blic | 17.11.2013 - 17:50:00h | Komentara: 2

Prve prostituke pojave se već oko 19.30 sati, a onda do ujutro nema spavanja. Za noć i tri puta zovem policiju, ali retko kada se oni pojave i rasteraju gužvu, kaže jedan od stanara zgrade na uglu ulica Gavrila Principa i Mihaila Bogićevića pred kojom se redovno okupljaju kraljice noći, njihove mušterije i makroi.

Prostitucija u Beogradu

Prostitucija u Beogradu | Foto: Miloš Perić

- Vraćam se sa detetom koje dolazi iz škole ili sa treninga i neprijatno mi je. Šta da mu kažem? One su tu, između kola, tu vrše nuždu... Ne smemo decu da pustimo da sami prođu ulicom, iako i nije kasno uveče. Tu su, umeju da budu i agresivne. Plašimo se da u međusobnim sukobima ne povrede i naše dete - kaže M. M. Iz straha za bezbednost porodice zamolio je da ostane anoniman.

Moraju da ih uhvate na delu

prostitucija

U policiji navode da, osim opomene, prostitutkama ne mogu ništa “dok ih ne uhvate na delu”.

- Svakodnevno patrola policije postupa po tom pitanju. Nismo imali prijave građana, ali po službenoj dužnosti patroliramo ulicama. Međutim, iako je poznato da se osoba bavi time, ne možemo da je privedemo u stanicu samo zato što stoji na ulici. Možemo da ih sklanjamo, ali ne smemo da ih privedemo ako nisu zatečene na delu, pri pružanju usluge. Time bismo ugrozili osnovna prava čoveka - objašnjavaju u Policijskoj stanici Savski venac.

Ugao ove dve ulice “reon” je transvestita, pričaju stanari okolnih zgrada. Tu čekaju mušterije, sklanjaju se od policije, a parking duž zgrada služi im kao “skrovište”. U blizini su Osnovna škola “Isidora Sekulić” i vrtić, dodaju oni. Stanari dve ulice se žale i da, osim zbog stalnog dovikivanja prostitutki, makroa i vozača automobila koji im, svaki put kad prođu, trube, ne mogu da žive i od njihovih međusobnih tuča.

- U dva ujutro situacija kulminira i kreće tuča oko „teritorije“, oko klijenata. To je ciča, vika, dranje, dolaze i policija i medicinari Hitne pomoći... I tako iz noći u noć - objašnjava M. M.

On tvrdi da policajci nekad i ne dođu na poziv stanara.

- Pojedini policajci izgleda imaju i nekakve dogovore sa makroima. Jedno veče sam gledao sa prozora policajce koji su došli da legitimišu prostitutke. Na jednom mestu bila su tri makroa, tri prostituke i tri inspektora u civilu. Inspektori su izvadili značke i predstavili se makroima. Mislio sam da je stvar napokon rešena, a posle kraćeg razgovora čuo sam kako makroi i inspektori jedne druge pozdravljaju sa “Vidimo se, brate” - priča rezignirano naš sagovornik.

Sve to je snimio i, kako kaže, video-zapis je poslao pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Iz MUP-a nikada nisam dobio odgovor. Predao sam snimak i policiji i pozvali su me na razgovor. Mislio sam da su hteli da se suočim sa ljudima sa snimka, ali su me oni zapravo samo saslušali. Nakon toga, rekli su mi da moj snimak nisu videli jer nemaju tehničkih mogućnosti za to - kaže ovaj stanar zgrade na uglu ulica Gavrila Principa i Mihaila Bogićevića.


Poslednji komentari
  • dijasporac Vreme: 18.11.2013 04:11h

    Hvala za tipu gde da nadjem sta da prcim kad dodjem u Beograd...

  • Sale Vreme: 18.11.2013 16:22h

    Hochete u EU,eto vam zabava...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP