Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREKINUTI SARADNJU SA HAGOM

Protest Dveri ispred Delegacije EU!

Autor: FoNet | 17.11.2012 - 19:25:00h | Komentara: 7

Ispred sedišta Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji na Novom Beogradu održan je protest koji je zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima, organizovao pokret Dveri, a kojem je prisustvovalo stotinak građana.

Protest Dveri

Pokret Dveri Srpske pozvao je predsednika Tomislava Nikolića i Vladu Srbije da prekinu svaku saradnju sa Haškim sudom, kao i proces pridruživanja Srbije EU, uz poruku da treba tražiti nove geopolitičke partnere.


- Haški sud je ispostava EU i Vašingtona, i kriv je za ovo što se dešava. Dveri zahtevaju da se osoblje Tribunala u Srbiji proglasi za persone non grata i da se proteraju iz Srbije, kao i da se prekine bilo kakav put Srbije u EU - rekao je na protestu ispred sedišta Delegacije EU u Srbije aktivista Dveri Vladan Glišić.

Protest Dveri

Dalji pregovori sa Kosovom, prema njegovim rečima, dovešće do toga da neko u budućnosti proglasi da je trgovina organima u "žutoj kući" i uloga (premijera Kosova) Hašima Tačija u njoj bila humanitarna akcija.

Aktivista Dveri Srpskih Boško Obradović je da se postavlja pitanje na čijoj su strani predsednik i Vlada Srbije, ako posle poruke iz Haga "nisu raščistili" sa EU.

Protest Dveri

- Upućujemo jasan apel predsedniku i Vladi da je ovo trenutak kada treba da podvučemo crtu i prekinemo svako dalje pridruživanje EU, prekinemo svake pregovore sa takozvanim prištinskim režimom u Briselu i da se okrenemo traženju novih geopolitičkih rešenja - naglasio je Obradović.

Protestnom skupu, osim stotinak pristalica Dveri, prisustvovala je i poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.

Protest Dveri

Na protestu nije bilo incidenata, osim što je nekoliko učesnika skupa bacalo rolne toalet papira prema zgradi Delegacije EU.

Skup su obezbeđivale jake snage žandarmerije u punoj opremi za razbijanje demonstracija, kao i pripadnici Brigade policije.
Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 17.11.2012 20:54h

    Haški tribunal za zločine u EX YU je Američka tvorevina koji je trebao da osudi pre svega KOMUNISTE za poslednje zločine u Evropi. Recite mi koji zatvorenik iz Srbije nije komiunista?. Branili su svoju državu i ideologju na isti način kako su je u Srbiji uvodili. 45/45. Srbi, demokrate, vernici, patriote, treba da se distanciraju od tih izroda koji su Srbiji doneli nesreću i da prihvate da je Zapadu bliži Nacizam i njegovi žločinio od zločina komunista. Otlonom od njih otklonićemo se od spirale zverstva koja je uvedena u Srbiju sa 412 000 crvenoarmejaca. Oni su nas oislobodili Nemaca ali dovodeći Tita u Srbiju nisu nam doneli slobodu i budućnost. Naprotiv.

  • JA Vreme: 17.11.2012 23:43h

    Vucic je poceo da prica drugu pricu, pre izbora je posecivao napacene Srbe prognane i manastir Krku, sada prica drugu pricu, kako ce da se sve ispuni sto od nas traze, ima li kraja ponizenjima, dokle vise ste toliko ljigavi, vas su birali Srbi, a ne Ketrin Eston i Obama, zato uzmite se u pamet, nikakva Zandarmerija nece da vam pomogne ako vas Srbi ne budu zeleli na vlasti....pocinjes Vucicu da zvucis kao Tadic, zapitaj se da li je to dobro...imas decu, seti se prognanih svojih sunarodnika, ne dozvoli da se "vadjenje organa" proglasi kao humanitarnom akcijom za spasavanje drugih, sa sloganom "zavestajte organe".

  • Milica Vreme: 21.11.2012 11:49h

    Vreme je da izrazimo svoj protest ispred sedista Evropske Unije, koja stoji iza visegodisnje politike ponizavanja srpskog naroda i komadanja srpskih nacionalnih teritorija.

  • Milena Vreme: 21.11.2012 11:49h

    Najbolje bi bilo protestirati bez reci, samo parolama. Nema reci koje moze opisati sramotu haskog tribunala. Haski ribunal je potpuno, ubio i sahranio pravdu.

  • Saska Vreme: 21.11.2012 11:50h

    Ova odluka pokazala je da se u Haskom tribunalu, ipak, cesce donose politicke, a ne pravne odluke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP