Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA

Protest prosvetara sutra u Beogradu

Autor: Beta | 16.03.2015 - 16:37:00h | Komentara: 0

Prosvetni radnici, članovi dva reprezentativna sindikata, sutra će organizovati protest u Beogradu i jednodnevnu potpunu obustavu rada, tražeći bolji materijalni položaj.

Protest prosvetara

Protest prosvetara | Foto: Foto: Petar Dimitirijević

Protest na beogradskom Trgu Nikole Pašića organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije, a okupljanje je zakazano u podne.
Planirano je da predstavnici sindikata svoje zahteve upute narodnim poslanicima, predstavnicima Vlade Srbije i ministru prosvete Srđanu Verbiću.
Kako je agenciji Beta rekao predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković, za sada nema poziva od nadležnih iz Ministarstva prosvete kako bi se razgovorom predupredio sutrašnji štrajk.
 - Ne odustajemo od naših zahteva - poručio je Brajković.
Dva prosvetna sindikata štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta od 17. novenbra prošle godine. Sindikati traže da prosveta bude izuzeta od smanjenja plara u javnom sektoru i da se donese zakon kojim će biti uređeni platni razredi u državnoj službi.
Zahtev je i da im se omogući potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za tekuću godinu, jer ih je, kako su ocenili, Ministarstvo prosvete ucenilo da prvo moraju da prekinu štrajk, pa tek onda potpišu taj dokument.
Dva reprezentativna sindikata - Sindikat obrazovanja Srbije, i Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" potpisali su poseban kolektivni ugovor i prekinuli štrajk u kojem su prethodno učestvovali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP