Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEZADOVOLJNI

Protest radnika GSP-a!

Autor: B92 | 21.10.2014 - 09:27:00h | Komentara: 0

Sindikati GSP-a Beograd održaće sutra protest na platou izpred Palate pravde kako bi skrenuli pažnju na dužinu trajanja sudskih postupaka za napade na vozače.

autobus 84 Zeleni venac gsp

Predstavnici Saobraćajnog sindikata GSP-a, reprezentnativnog Sindikata GSP "Nezavisnost", Sindikata vozača, Sindikata Evrovozač i Novog sindikata komunalaca Beograda protestom žele da podrže kolege koji su žrtve napada i da im poruče da nisu sami u tome.
"Sutra je suđenje jednom od napadača na kolegu vozača autobusa, ali koje nažalost traje već godinama. To nije usamljen slučaj, ni suđenje za napad na koleginicu-vozača tramvaja, koja je brutalno pretučena, takođe, nije završeno", ističe se u saopštenju sindikata.
Suđenja u proseku traju četiri godine, na presudu se čeka godinama i uvek postoji razlog za odlaganje, upozoravaju sindikati.
"Vozači u javnom prevozu rade veoma odgovoran posao, a sada su im produžetkom radnog vremena otežani i uslovi rada, pa im još samo treba da razmišljaju o tome da li će neko da ih napadne. Zbog toga tražimo da se već jednom u sve autobuse uvedu kamere i urade odvojene kabine", ističe u saopštenju predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić.
Na protestu će biti nekoliko vozača koji su bili napadnuti prethodnih godina koji kao najveći problem vide neažurnost sudova i sudija i rešavanje starih predmeta.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP