Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REVOLT GRAĐANA

Protesti: Niš i Novi Sad na nogama!

Autor: Tanjug | 15.02.2014 - 14:37:00h | Komentara: 4

Na Trgu kralja Milana u Nišu danas je održan protest sa koga su građani poslali poruku da se mora zaustaviti nasilje i da se pretnje moraju ukloniti sa ulica, a na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu održan protest zbog odluke Apelacionog suda da poništi presudu Darijanu Musiću zbog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko.

Građani Niša ispunili su centralni gradski trg, a na skupu je rečeno da su okupljanja počela zbog ubistva studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) u parku Sveti Sava i da su prerasla u protest protiv nasilja sa zahtevom da se krene u obračun sa uzrocima tog nasilja ne samo u Nišu već i celoj Srbiji.
Na skupu su govorili članovi Debatnog kluba Gimnazije "Svetozar Marković" gde kao profesor radi majka ubijenog mladića, njegova devojka, njegov ujak i profesori te škole.
Okupljeni građani krenuli su u protesnu šestnju do gradske kuće, suda i policije.
Novi protest zbog presuda u Novom Sadu
Na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu danas je održan protest zbog odluke Apelacionog suda da poništi presudu Darijanu Musiću zbog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko.
Sestra pokojne Vladislave, Tanja, kazala je novinarima da će porodica i prijaetlji nastaviti sa protestima dok Musić ne bude adekvatno osuđen za zločin koji je počinio.
Ona je rekla da će biti zadovoljna tek onda kada ubica njene sestre dobije maksimalnu kaznu.
"Što se nas tiče, njega mogu da puste na slobodu da počini još neko ubistvo, a što se tiče naše porodice - on ju je već ubio", rekla je Tanja Červenko novinarima.
Na Trgu Slobode, ispred novosadske Gradske kuće, protestvovalo je nekoliko desetina građana, koji su nosili transparente "Ubice traže slobodu, a naša deca ne mogu da počivaju u miru", "Ukinuti sud koji ukida presude", "Ubiću je, tući ću je do smrti, može mi se, Srbija je", "Ko izdaje Srbiju, izdao je život svoje dece"...
Zajedno sa članovima porodice Červenko, protestvovao je i Bojan Cimbal, čija je sestra ubijena pre godinu dana na Buleavru Cara Lazara u Novom Sadu i zatim zapaljena, a sudejnje ubici još nije počelo.
Iako je pre nekoliko dana, prilikom prvog protesta ovim povodom, održanog ispred zgrade novosadskog suda, rečeno da će se protestima pridružiti i članovi porodica nastradalih u požaru u diskoteci "Kontrast", zbog to što je sudski proces povodomn te tragedije vraćen na početak, to se danas nije desilo.
Kako je rečeno medijima, porodice nastradalih u "Kontarstu" protest će organizovati narednih dana.
Ubistvo studenta iz Niša i ukidanje presude Darijanu Musiću za ubistvo manekenke u Novom Sadu izveli su ove sedmice stanovnike tih gradova na ulice, što sagovornici Tanjuga vide kao izraz nepoverenja u institucije, nezadovoljstva građana uopšte i činjenice da ta dva grada dugo nisu imala načelnika policije.
Država je, prema mišljenju zaštitnika građana Saše Jankovića, odavno trebalo da zauzme drugačiji stav prema nasilju, a rešenje tog problema on vidi u tome da svako počne da radi svoj posao profesionalno i etično.
Poslednji komentari
  • Luka Laban Vreme: 15.02.2014 18:42h

    Pod hitno smeniti direktora policije i sve načelnike !

  • mr.burns from simpsons Vreme: 15.02.2014 21:31h

    nemoguce da za ovo nema komentara, to bi znacilo da je postena dusa bgda i srbije mrtva

  • zoran Vreme: 15.02.2014 21:55h

    E sad kad jedna stranka uzme svu vlast u svoje ruke bice jos gore,bas me zanimaju koje su to reforme .

  • Stanka Vreme: 16.02.2014 16:16h

    Ovo je Niš koji volim i koji znam! Zauvek u srcu Niš i Nišlije!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP