Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DESNIČARI

Protestni skupovi povodom
dolaska Hilari Klinton u Beograd

Autor: Tanjug | 29.10.2012 - 20:41:00h | Komentara: 0

Desničarske organizacije večeras su u centru Beograda, na Trgu Republike, organizovale miran protest zbog dolaska američke državne sekretarke Hilari Klinton u Srbiju. Srpska radikalna stranka zakazala je za sutra protestni skup ispred Predsedništva Srbije zbog posete Hilari Klinton i visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

SPC Naši

SPC "Naši" prilikom jednog od svojih protesta | Foto: Beta

Protestu, koji su na Trgu Republike organizavali Srpski narodni pokret "Naši" i Srpski sabor "Zavetnici", prisustvovalo je stotinak osoba sa zastavama tih pokreta, državnim zastavama i trasparentnom "Dalje kandže od Kosova, to je zemlja Srbinova".

Hilari Klinton

Stiže uskoro u Beograd: Hilari Klinton | Foto: Karel Navarro

Skup, sa koga su govornici poručili da Klintonova nije dobrodošla u Beograd zbog uloge SAD u "otimanju Kosova od Srbije", protekao je bez incidenata, a obezbedjivalo ga je tridesetak policajaca.

I Srpska radikalna stranka zakazala je za sutra protestni skup ispred Predsedništva Srbije zbog posete Hilari Klinton i visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

- Jasno je da one (u Srbiju) ne dolaze sa prijateljskim namerama - da bi očuvale međunarodno pravo, već da bi još jednom obavezale državno rukovodstvo Srbije da uspostavi takozvane dobrosusedske odnose sa Kosovom i na taj način se suštinski odreknu suvereniteta i teritorijalnog integriteta nad južnom pokrajinom - rekao je Nemanja Šarović, funkcioner te vanparlamentrane stranke.

On je ukazao da radikali nisu zaboravila da su Hilari Klinton i njen suprug, bivši predsednik SAD Bil Klinton "ostrašćeni borci za nezavisno Kosovo", i ocenio da Hilari Klinton dolazi u Srbiju da završi ono što je 1999. početo agresijom NATO.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP