Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SAD

Protestovao jer mu je očuh oteo sestru (FOTO)

Autor: 021.rs | 22.10.2014 - 15:06:00h | Komentara: 0

Šesnaestogodišnji Branislav Aleksić protestovao je danas na Trgu slobode zbog toga što policija i drugi državni organi ni posle tri dana nisu reagovali jer mu je njegov očuh Zoran Savičević oteo trogodišnju sestru Brankicu i odveo je u Crnu Goru.

Protest u Novom Sadu Foto: www.021.rs

Branislav na protestu u Novom Sadu Foto: www.021.rs

Aleksić koji je stajao sa trasparentom dok mu je podršku davala sestra od tetke je za 021.rs ispričao da je očuh sestru oteo tokom vikenda kada je po odobrenju suda imao pravo da vidi devojčicu.

On kaže da je njegova majka Danijela Aleksić bila u vanbračnoj zajednici sa Zoranom i da su se iz Crne Gore preselili u Inđiju, a potom i Novi Sad kod rođaka pre više od dve godine jer nije više mogla da bude u toj vezi.

- Majka je pokrenula sudski postupak za starateljstvo, a sud u Indjiji i socijalni radnici su odredili da je ona privremeni staratelj do okončana postupka. Očuh je prethodna tri meseca imao pravo jednom mesečno da dođe i vidi sestricu. Sada je prvi put imao dozvolu da je odvede, kako je najavio kod svoje sestre u Smederevsku Palanku. Međutim, u nedelju uveče se nije pojavio i kada smo ga zvali rekao je da je u Beogradu i da Brankicu neće vratiti. Posle smo čuli da je već u Baru, gde ima kuću, a mobilni telefon mu je od tada isključen - ispričao je za 021.rs ovaj mladić.

On dodaje da poslendja tri dana njegova majka ide od kancelarije do kancelarije u policiji i centru za socijalni rad, ide i u sud, ali nikavog pomaka nema i ništa se ne preduzima da se devojčica vrati u Srbiju.

Opširnije o ovom događaju pročitajte na sajtu radija 021.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP