Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUKČEVIĆ O ZLOČINIMA U ĐAKOVICI

Protiv Momira Stojanovića mi nemamo dokaza

Autor: Tanjug | 05.03.2015 - 07:28:00h | Komentara: 1

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je danas da i naše tužilastvo tretira zločin u Mejama, kod Đakovice i u tom smislu ima određena saznanja o događaju i eventualnim počiniocima i da se Momir Stojanović do sada nije pojavio kao potencijalni počinilac krivičnog dela ratnih zločina

Vladimir Vukčević

Vladimir Vukčević | Foto: Petar Dimitrijević

Vukčević je, u intervjuu "Večernjim novostima", rekao da ne zna šta od dokaza poseduju kolege iz Euleksa i da ne zna na osnovu čega su mnoge ljude stavili na crvene poternice.

- Zašto je to urađeno baš sada, a ne ranije, pitanja su koja zadiru u domen politike, a ne pravosuđa - ocenio je Vukčević.

Na pitanje da li je poslednje istupe predsednika Srbije Tomislava Nikolića protiv njega shvatio kao pretnju, Vukčević je rekao da "nema sukoba, bar ne s moje strane", dodajući "njegove izjave ne želim da komentarišem, pošto poštujem instituciju predsednika, ma ko to bio".

- I on i ja smo se zakleli nad Ustavom i zakonima naše zemlje. Ja kao tužilac, pre 38 godina, on kao predsednik, pre dve i po godine. Ostaću dosledan toj zakletvi do kraja karijere - kazao je Vukčević.

Na pitanje da li tužilaštvo istražuje navode optužbi Fonda za humanitarno pravo protiv načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića, Vukčević kaže da tužilastvo proverava navode svake krivične prijave koja im dospe.
- Upravo smo tako radili i po prijemu prve prijave 2009, i nakon provera ustanovili da nema dokaza da je general Diković učinio ono što mu se u toj prijavi stavlja na teret - kaže Vukčević.
Na pitanje u čemu je značaj podizanja optužnice za slučaj "Štrpci", tužilac za ratne zločine kaže da je podizanjem optužnice, posle 22 godine od otmice 20 putnika nesrpske nacionalnosti iz voza, načinjen prvi korak ka utvrđivanju istine o ovom dogadjaju i ka dostizanju pravde za žrtve i njihove porodice.
Vukčević smatra da je pisanje pojedinih medija da ga finansira Amerika vid pritiska na tužilaštvo i da to nije ništa novo.
- Moje saradnike i mene stalno napadaju, pokušavaju da diskredituju, ali mi časno radimo svoj posao i kroz predmete koje rešavamo odgovaramo na ovakve napade. Naš učinak, sa skromnim kapacitetima, je 176 optuženih i na to moram da budem ponosan - rekao je Vukčević.
Poslednji komentari
  • Rile Vreme: 05.03.2015 08:04h

    Kada će da se povede istraga, protiv ovog dvojca sa slike, za svo zlo koje su oni naneli ovom narodu i državi? Valjda će doći i takva vlada jednog dana.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP