Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTIVNICI PROJEKTA

Protivnici Beograda na vodi pokrenuli štampano glasilo

Autor: Beta | 13.03.2015 - 11:41:00h | Komentara: 7

Inicijativa građana "Ne da(vi)mo Beograd", koja se protivi sprovođenju projekta "Beograd na vodi", pokrenula je objavljivanje štampanog glasila u kojem su kritički obrađene kontroverze vezane za taj plan uređenja savskog priobalja, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je glasilo pokrenuto jer postoji "medijska blokada svake kritike projekta 'Beograd na vodi'" i zbog, kako se dodaje, "serije poluinformacija i neistina koje plasiraju nadležni". 

Prezentacija

 "Prvi broj novog glasila 'Ne da(vi)mo Beograd' nastao je iz potrebe da se na tačan, precizan i istinit način informišu građani o dosadašnjem toku projekta 'Beograd na vodi' i ima za cilj da na jednom mestu obradi sporne tačke samog projekta, sa urbanističkog, saobraćajnog i sociološkog aspekta, ukaže na prekršene procedure i osvetli ekonomsku (ne)računicu", navodi se u saopštenju. 
U prvom broju glasila "Ne da(vi)mo Beograd" građani mogu da pročitaju tekstove koji dovode u sumnju potrebu ali i izvodljivost projekta "Beograd na vodi" kao i stavove koji ukazuju na rizike i probleme koji mogu da nastanu ukoliko se ta ideja sprovede bez detaljnog plana i temeljnog promišljanja, bez pomoći stručne javnosti. 
"Postavlja se pitanje ko će kupiti 6.128 stanove, prosečne veličine od 135 kvadratnih metara čija će prosečna cena biti neverovatnih 400.000 evra i kakav će to imati uticaj na grad", navodi se u tekstu pod naslovom "Grad duhova na vodi". 
Za prvi broj lista "Ne da(vi)mo Beograd", osim predstavnika stručne javnosti, govorili su i Borka Pavićević, Ðorđe Džokić, Marčelo i Zoran Kesić. 
Više informacija o Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" moguće je naći na adresi nedavimobeograd.wordpress.com ili fejsbuk stranici facebook.com/nedavimobeograd. 
Predstavnici te inicijative građana najavili su da će u ponedeljak, 16. marta, održati i konferenciju za novinare ispred Skupštine grada Beograda na kojoj će javnost detaljnije upoznati sa objavljivanjem svog glasila. 
Poslednji komentari
  • Joška Vreme: 13.03.2015 11:48h

    I ja se prikljucujem.

  • vera Vreme: 13.03.2015 13:23h

    Imate i moj glas

  • Lula Vreme: 13.03.2015 13:42h

    A ko su oni matora Borka i ostali. Šta su oni uradili u životzu sem pljuvanja! Dno dna!

  • lale Vreme: 13.03.2015 14:10h

    Od rata sa Titom protivnici Srba stalno sputavaju izgradnju Beograda.

  • Jelena Vreme: 13.03.2015 14:23h

    Dok ostatak grada propada nemarnoscu nadleznih i stanovnika, oni grade neke kule i gradove na vodi, koje ruku na srce, ama bas nikome ne trebaju! Svaki normalni gradjanin ovog grada treba da se protivi ovom projektu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP