Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO ODBRANE

Provera ko koristi vojne stanove

Autor: Beta | 15.05.2015 - 14:24:00h | Komentara: 2

Radna grupa za utvrđivanje zakonitosti korišćenja vojnih stanova proverila je 216 nekretnina, a 15 je vraćeno Vojnograđevinskom centru Beograd zbog nezakonitog korišćenja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije

Vojska Srbije | Foto: Vojska Srbije

Radna grupa formirana je početkom januara, kako se navodi, nakon višegodišnjih zloupotreba i bespravnog korišćenja stambenog i poslovnog prostora koje koriste Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.
"Za svega četiri meseca Radna grupa je proverila osnov korišćenja 216 stanova, adaptiranih i poslovnih prostora u više gradova u Srbiji.
Već je 15 stambenih prostora vraćeno Vojnograđevinskom centru Beograd zbog nezakonitog korišćenja. Stanovi koji su vraćeni biće dati stambenom fondu koji će ih u redovnoj proceduri dodeliti pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.
Radna grupa nastaviće kontrolu zakonitosti korišćenja stanova, poslovnih prostora, garaža, objekata i zemljišta.
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 15.05.2015 15:38h

    Što se tiče vojnih stanova od vajkada je vladala neregularnost u jednom delu kao diskreciono pravo, pravo na službene stanove, kao i pisanje Pravilnika prema konkretnim potrebama. Postoje opravdane sumnje da je u opštem haosu zloupotrebe položaja nekoliko hiljada stanova otudjeno ili im se i danas ne zna vlasnik.Poseban slučaj je "kriminalno" regulisanje otkupa stanova sa teritorije Kosova u Junu 1999.godine, kada je veliki broj pripadnka Vojske otkupio čak i dva stana za nekakvu vrdnost od 500 dinara. Kasnije su te stanove prodali Albancima i trajno rešili otkup i vlasništvo na teritoriji Srbije. U isto vreme mnogobrojni nesrećnici raseljeni iz drugih delova bivše SFRJ, nisu dočekali krov nad glavom. Takođe su na ovaj način u neravnopravan položaj stavljeni svi oni koji otplaćuju stanove na 40 godina ili su dobijene stanove otkupili za nekoliko desetina hiljada maraka u to vreme. Vreme je da se sve preispita, ali sunjam da za to ima hrabrosti, pameti i volje.

  • Petar Vreme: 15.05.2015 16:28h

    Nisu samo stanovi u pitanju. Vasnik jedne TV stanice je pre 15 godina došaao na Vojni objekat koji je bio bombardovan 1999.godine, bespravno se naselio i podigao svoje carstvo. Znači uzurpirrao je državnu imovinu, ne plaća nikakav zakup, ali jostalim korisnicima telekomunikacijskih usluga to napalćuje. Pitanje je samo kolika je tu šteta učinjena i ko je za to odgovoran.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP