Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA 3D ANIMACIJA

"Provozajte se"
mostom Zemun-Borča!

Autor: Mondo | 08.05.2013 - 11:25:00h | Komentara: 0

Kinezi udarnički grade most preko Dunava koji će spojiti Zemun i Borču, a dok most ne bude završen krajem 2014, vi se ipak provozajte preko njega da vidite kako će to izgledati.

Most Zemun-Borča

Most Zemun-Borča

Radovi na mostu Zemun - Borča počeli su krajem oktobra 2011. godine, a kako je najavljeno, trebalo bi da budu završeni do kraja 2014. godine.

Studio Goblen (Goblenstudio.rs) napravio je 3D animaciju mosta i pristupnica gde je jasno prikazan izgled ovih saobraćajnica.

Most i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara grade kineska kompanija Putevi i Mostovi (CRBC) sa domaćim firmama, dok su domaće snage započele i izgradnju pristupne saobraćajnice od mosta do Zrenjaninskog puta.

Investicija je vredna 170 miliona evra - 85 odsto kreditira kineska Eksim banka, a 15 odsto sredstava obezbeđuju država Srbija i Grad Beograd.

Ukupna vrednost mosta sa pristupnim saobracjanicama je 260 milona dolara, a više od polovine tih sredstava pripašće domaćim firmama.

U okviru tog projekta biće izgrađene pristupne saobraćajnice od Novosadskog puta do ulice Cara Dušana, kao i od Batajničkog i Zrenjaninskog puta do Pančevačkog mosta.

Most Zemun-Borča biće deo obilaznice oko Beograda i treba da poveže Zrenjaninski i Pančevački put, čime će se ostvariti i bolja saobraćajna veza za više od pola miliona stanovnika opština Zemun, Palilula i Novi Beograd.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP