Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČELA ČISTKA U MUP-U

Prvi odleteo brat Branka Ružića!

Autor: B. Jelovac - I. Kljajić | 07.06.2014 - 13:53:00h | Komentara: 1

Smenjeni Miloš Perović, načelnik jedinice za zaštitu svedoka, i Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije

Miloš Perović i Dragiša Simić

Miloš Perović i Dragiša Simić

Miloš Perović, načelnik jedinice za zaštitu svedoka, i Dragiša Simić, načelnik Uprave za saobraćajnu policiju, juče su smenjeni sa svojih funkcija. Perović je inače brat od ujaka funkcionera SPS-a Branka Ružića i za načelnika je postavljen 2008. godine, kada je na čelo MUP-a došao lider SPS-a Ivica Dačić, koji je i Simića 2010. imenovao za prvog saobraćajca Srbije.

Od direktora policije Milorada Veljovića, koji je dao predlog za njihovu smenu, juče nismo uspeli da dobijemo obrazloženje da li je reč samo o lošim rezultatima ili postoje i drugi razlozi, s obzirom na to da protiv obojice postoje prijave podnete sektoru unutrašnje kontrole čiji epilog javnosti nije poznat. Otuda nije poznato ni šta je od optužbi koje su iznošene na njihov račun tačno, a šta su samo “neproverene glasine”. Njihovim jučerašnjim smenama počela je čistka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) u sklopu budućih reformi koje je ministar policije Nebojša Stefanović ranije najavio i ovo je, kako se pretpostavlja, tek početak.

Ogorčeni operativci jedinice za zaštitu svedoka MUP Srbije nekoliko puta su se obraćali našem listu optužujući da je Perović bukvalno privatizovao jedinicu u kojoj “kadriraju i o svemu odlučuju svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi i Ljubiša Buha Čume”. Oni su, između ostalog, tvrdili da Perović omogućava Bagziju da letuje u inostranstvu, ide u lov i živi raskošno od državnih para, ali i da se dvojica saradnika u jedinici ponašaju kao da im je prćija, birajući ko će da ih čuva i bahato se ponašajući prema policajcima, neretko ugrožavajući i svoje i tuđe živote. Perović je tada demantovao sve navode za naš list, kao i kasnije napise da je vodio ženu na službeni put u SAD, da je na privatni put u Bugarsku otputovao službenim automobilom i ostalo, o čemu su pripadnici jedinice podnosili predstavke unutrašnjoj kontroli.

Potvrđeno pisanje ALO!

Potvrđeno pisanje ALO! - klikni za uvećanje

 
Po istraživanjima, pripadnici saobraćajne policije i dalje važe za najkorumpiraniji deo policije, te Simić po svemu sudeći nije uspeo da zavede red. Da podsetimo, njegov vozač Saša Pejović osuđen je na osam meseci zatvora zbog presecanja kolone predsednika Tomislava Nikolića na autoputu kod Smedereva. Funkciju vršioca dužnosti načelnika saobraćajne policije preuzeo je Vladimir Rebić.
Poslednji komentari
  • Luka Laban Vreme: 07.06.2014 15:35h

    Rebićeva supruga privatno vozi džip BMW ! Ima se može se sigurno od policajske plate! Proverite !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP