Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REPORTER ALO! S PRVIM POSETIOCIMA NA „PUPINOVOM MOSTU“

Prvi put s mostom na jutrenje

Autor: Mihailo Medenica | 20.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Zagledao se Đorđije negde u daljinu, niz reku, nalaktio se na „Pupina“, ćuti... - Kaže li šta reka... - presecamo ga pitanjem, trže se kratko, pa se vrati daljini... - Reka ćuti, al’ most govori, bogami! Tutnji od juče, ko da je već 100 godina ovde. Napraviše ga ovi Kinezi, alal im vera... - što jest - jest, pa nek posle neko kaže da im je svaka roba bofl?!

| Foto: Oliver Bunić

Nije Đorđije jedini koji je poranio s „mostom na jutrenje“, slilo se sveta da pretabana Dunav, ko da će već sutra „Pupin“ gostovati u drugom gradu.
Starac sa šajkačom i srpskom zastavicom ko oslobodilac gazi betonskom grdosijom, razmičući sve pred sobom. Pogled oštar i ljut, nisu mu svi mostovi na broju, biće?

| Foto: Oliver Bunić


- Milovan Novaković, mesar u penziji, Borčanac vergla kao da raportira, ne razmičući ljutite obrve!
- Kuća mi je sad dva kilometra od grada, a bila je dva veka udaljena, bre! Ko je ovo smislio spomenik da mu podignu, a ovm što ga napraviše ruka im se pozlatila! Prošao sam i juče ovuda, ali lep dan, pa rekoh i danas da prošetam, da se osetim kao Beograđanin, majku mu, posle toliko godina... - stade maltene u stav mirno dvojici Kineza što lagano premeravaju njihov i naš most, nogu pred nogu, ne žureći nigde!

- Da se ja pitam, ovde bih preterao autobus - gledaju zbunjeno, legendarna replika iz našeg filma nije njihova priča...
- Valter, most, partizani, bilo šta... - zagledaju se, prošli bi najradije, ali nemaju kud.
- Ne lazume bas! Mi ladili ovde, supel most, supel... - super, jašta, nego super, ima o tome i poglavlje u Kremanskom proročanstvu, citirao naš predsednik juče: „Došli mali žuti, piju vodu s naših reka, grade mostove...“
- Glade, glade... Jos ima ladimo - ma samo opušteno, znate kako se kod nas kaže: „Nije posao zec - neće da pobegne“, nema žurbe, samo vi šetkajte i pijte vodu s naših reka...

| Foto: Oliver Bunić


- Reci im da je sve super, samo su malo zaje*ali s ogradom, brate... - dovikuje momak, krupna prilika što grabi k nama, mimoilazeći se s jarbolima...
- Vidi kolika je, bre, pa skakači će da se smore pokušavajući da je prekorače! Opet će svi na „Pančevac“, tamo u trku preskoče i buć... - eto, argumentovane zamerke Nenada Janaćkovića graditeljima, koju bi valjalo uzeti u obzir prilikom eventualnih reklamacija.

- Aj me slikaj jedanput, molim te, al‘ da se vide i ove zastave, brate - gurnu nam mobilni u ruke, namesti se ko plesačica na šipci uz jarbol, značajan kao da je most tu zbog njega zapravo. On i „Pupin“, ekipa iz kraja, braćale, Munze-konza, bre!
Nikoljdan, a kao da je proleće na korak odavde, odmah iza mosta, s one strane premošćene reke...

Ko na korzou, kao da neće i sutra biti tu, ili je pak važno odmah poželeti dobrodošlicu novom komšiji - da ima o čemu da se priča kada i on postane stari Beograđanin...
Poslednji komentari
  • maxa Vreme: 20.12.2014 14:05h

    bio je dva veka od grada a sad za dvadeset minuta...... sve je to lepo, ali jel ima on para da ide u grad da kupi nešto, da izađe, šta god!?!?!?!?!?!?!? nema naravno! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP