Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRBIJA POD SNEGOM

Prvi sneg - totalni kolaps!

Autor: E. A. - Ag. | 09.12.2012 - 10:46:00h | Komentara: 2

Srbija je potpuno blokirana prvim snegom, a od ranog jutra redakciji alo.rs pristižu izveštaji čitalaca-reportera o ledenom haosu koji je zadesio njihovo mesto. Javljajte nam šta se kod vas dešava.

Autobus pun dece koja je bila u prijateljskoj poseti drugoj školi u Kuli, ostao je zavejan kod Srbobrana gde tokom cele noći i dana čeka pomoć na putu.

Zavejani u autobusu

Zavejani u autobusu | Foto: N. Karlić

Sedamdeset dvoje putnika, mahom državljana Srbije, koji su rano sinoć krenuli iz Temišvara ka Novom Sadu, već 12 sati čekaju na izbavljenje nakon što su ostali zavejani u blizini Novog Bečeja.

Stigao je vapaj za pomoć iz vojvođanske opštine Žabalj, u kojoj, prema rečima čitalaca „ne može ni da se uđe, ni da se izađe, a ima povređenih“!

Nevreme je odnelo još jednu žrtvu, ali se na zavejanom putu rodio i život, nakon što se trudnica porodila u zavejanom kamionu!!

Na Kosovu 72 saobraćajke tokom 24h, jedan poginuo

Svi putni pravci na Kosovu su
prohodni, a policija je pozvala vozače da vožnju prilagode zimskim
vremenskim uslovima i da koriste zimsku opremu.

Saobraćaj se odvija otežano, a na putu Peć- Kula- Rožaje zabranjen
je saobraćaj teških vozila.

Tokom poslednja 24 sata na Kosovu su se dogodile 72 saobraćajne
nezgode, u kojima je jedna osoba izgubila život.
 

Situacija se, prema rečima nadležnih, menja iz časa u čas i trenutno je najteža kod Bačke Topole, gde je stvorena kolona vozila od 11 kilometara. Auto-moto savez Srbije (AMS S) apelovao je jutros na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, zbog snežnih padavina praćenih jakim vetrom u košavskom području na planinama i preko prevoja, koje jako otežavaju čišćenje i prohodnost puteva.
U Beogradu je tokom noći napadalo 20 centimetara snega.
Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da najveći problem stvara činjenica da teretni saobraćaj nije obustavljen, zbog čega je apelovao na vozače teretnih vozila da ne kreću na put.

Kolone u snegu

Kolone šlepera u snegu | Foto: Beta

Zaglavljena dva autobusa i dva šlepera!

  • Vojska raščišćava sneg | Foto: RAS
  • Vojska raščišćava sneg | Foto: RAS
  • Vojska raščišćava sneg | Foto: RAS
  • Kamio prevrnut na autoputu ka Subotici / Foto: FoNet | Foto:
  • Kamio prevrnut na autoputu ka Subotici / Foto: FoNet | Foto:
  • Kamio prevrnut na autoputu ka Subotici / Foto: FoNet | Foto:

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici saopštio je danas da je put za

Vojska tenkom pomerila šleper

Pripadnici Vojske Srbije uz
pomoć tenka uspeli su da uklone šleper koji se preprečio na
autoputu Subotica-Beograd u blizini Bačke Topole.

Zbog tog kamiona napravila se kolona dugačka više od 10 kilometara,
a mnogi putnici u vozilima ostali su celu noć zarobljeni na tom delu
autoputa.

Na istom delu puta vatrogasci MUP-a Srbije probili su ranije ogradu
autoputa na četiri mesta, kako bi zaglavljena vozila prešla na
suprotnu stranu i vratila se nazad prema Subotici.
 

Sombor potpuno odsečen zbog smetova visine do šest metara, kao i da su na putu Đurđin-Žednik zaglavljena dva autobusa, a kod Bikova blokirana dva šlepera.
Glavni putni pravci u Subotici su raščišćeni, dok su pojedini putevi prema prigradskim naseljima bili neprohodni do danas prepodne, saopšteno je iz štaba.

Kako je precizirano, iako čišćenje auto-puta od snega nije u nadležnosti lokalne samouprave, šest vozila subotičkog preduzeća "Čistoća i zelenilo" učestvovalo je u čišćenju auto-puta jer je kod Bačke Topole bila blokada puta zbog isklizavanja kamiona, dok je Crveni krst Subotice podelio 60 ćebadi za putnike na autoputu koji su su bili blokirani u koloni na auto-putu.
"Smetovi prema prigradskim naseljima, od kojih su prema Ljutovu,

Čantaviru, Bajmoku bili po 3-4 metra, su probijeni. Probijen je i put DJurdjin - Žednik gde su u snegu zaglavljena dva autobusa Subotica transa. Dva šlepera kod Bikova su blokirani, na putu prema Oromu i Senti. Put za Sombor je potpuno odsečen jer su smetovi do 6 metara", navodi se u saopštenju.

Prestonica pod nanosima...

Prestonica pod nanosima... | Foto: Nebojša Marković

Sastanak Štaba za vanredne

situacije

U Beogradu će večeras
u 19 sati biti održan sastanak gradskog Štaba za vanredne
situacije u Operativnom centru za upravljanje rizikom,
saopšteno je iz Skupštine grada.

Sastanku će prisustvovati gradonačelnik Beograda Dragan
Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić,
navedeno je u saopštenju.

"Situacija se menja iz sata u sat" i na nekim mestima gde je bilo problema sa blokiranim vozilima nema više kolona, a na drugim mestima se stvaraju nove, rekao je on.
Marić je kazao da su evakuisani putnici autobusa "Laste" koji je sinoć od 22 sata bio blokiran u Malom Iđošu.
Trenutno je najveća kolona vozila od 11 kilometara iz pravca Subotice ka Beogradu kod Bačke Topole, koju je izazvalo teretno vozilo bugarske registracije koje je preprečilo put u pokušaju da pretekne vozilo za čišćenje snega, rekao je Marić dodajući da se vozila sada kreću, ali sporo.

Subotička kompanija “Vojput” poslala je dva buldožera u pravcu autoputa Beograd-Subotica, kod petlje Bačka Topola, ne bi li ova deonica konačno bila odblokirana, a njihovi napori polako počinju da poboljšavaju situaciju putnika zarobljenih u svojim vozilima.

Prema rečima, Ivana Sudarevića direktora preduzeća "Vojput" dva uparena buldožera probijaju trasu u pravcu od Bačke Topole ka Feketiću, sklanjajući zaostale zaglavljene kamione.

Kolone u snegu

Šleperi zaglavljeni u snegu | Foto: FoNet

Na putu više nema automobila i autobusa koji su kroz probijene ograde autoputa prešli na drugu stranu, gde je organizovan dvosmerni saobraćaj u pravcu Subotice i Novog Sada.

"Upareni buldožeri izvlače kamione koji su ostali u koloni, čime se put osposobljava za dalje čišćenje grejderima, utovarivačima i na kraju kamionima", rekao je Sudarević.

Što se ostalih deonica državnih puteva na podrčju njihove zone odgovornosti riče, izmedju Dunava i Tise, u pomoć je priskočio vojni guseničar-transporter, koji probija put od Bačke Topole ka Malom Iđošu, a za njim ide mehanizacija "Vojputa" čisteći ovaj pravac.

"Na terenu su trenutno četiri buldožera, a u pripremi su još dva, kako bi se osposobili i putni pravci od Orahova ka Tornjošu i Dušanovu, zatim od Bačkog Sokoca preko Telečke do Kljajićeva, odnosno od Svetotara Miletića ka Čonoplji i Kljajićevu. Ono što sledi jeste probijanje deonice od Svetozara Miletića prema Stanišiću i Riđici", rekao je Sudarević.
Prema njegovim rečima, buldožer je već probio pravac od Sombora ka Bezdanu, a njegovu prohodnost održavaju kamioni.

Ipak, ljudima zaglavljenim u koloni, rečeno je da mogu dalje "samo uz sopstvenu odgovornost".
Prema rečima Sudarevića, uzrok blokade i zaglavljivanja velikog broja vozila na dve deonice auto-puta između Subotice i Novog Sada jesu saobraćajne nezgode u kombinaciji sa jakim vetrom koji na pojedinim deonicama državnih puteva u Bačkoj stvara nanose i do tri metra.

Zemlja okovana snegom.

Zemlja okovana snegom. | Foto: Beta

“U jednom slučaju su se vozila zaustavljala zbog saobraćajne nezgode, a u

Vojska se priključuje

čišćenju snega

Prvi potpredsednik
Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitno angažovanje jedinica Vojske Srbije, ljudstva i mehanizacije kako bi se pomoglo lokalnom stanovništvu u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Od ranog jutra jedinice Vojske Srbije angažovane su u svim
zavejanim mestima u Vojvodini i učestvuju u raščišćavanju puteva i saobraćajnica i pomažu stanovništvu koje je blokirano u snežnim nanosima.

Osim ljudstva iz Prve brigade Kopnene vojske angažovani su
i tenkovi za izvlačenje.

Sve jednice Vojske Srbije biće na raspolaganju na celoj
teritoriji Srbije za pomoć lokalnom stanovništvu, dodaje se u saopštenju.
 

drugom slučaju je to bio kontakt između dva kamiona, nakon čega se jedan od njih preprečio i blokirao ostale učesnike u saobraćaju”, rekao je Sudarević.
On je precizirao da nakon toga ni mehanizacija zimske službe ove kompanije nije mogla da se “provuče” i dejstvuje, pa su na saobraćajnice bili poslati grejderi i utovarivači, a na putu su i buldožeri, koji su poslednji “zimski nastup” imali 2003. godine kada su probijali put do Sombora.

Vatrogasci – spasioci na četiri mesta probili su ogradu auto-puta i omogućili zaglavljenim vozilima da pređu na suprotnu stranu i vrate se nazad u pravcu Subotice.
“Problema ima i na ostalim deonicama državnih puteva, pogotovo na starom Beogradskom putu, dok je putni pravac od Subotice ka Somboru i dalje prohodan, iako ima dosta navejavanja sa nanosima od 1,5 do tri metra”, rekao je Sudarević.

"Ovakvih situacija je bilo na na desetine, a tokom dana očekuje se da budu odblokirani svi putevi", naglasio je on.
Marić je kazao da je u toku noći bilo na desetine evakuacija putnika,među kojima i dece, iz zavejanih vozila.
Marić je ponovio da građani koji su u ovom momentu blokirani na putu mogu zatražiti pomoć od vatrogasno-spasilačkih jedinica, na brojeve telefona 193 i 1985.

Aerodrom i dalje radi

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je sve vreme otvoren za poletanja i sletanja, a nadležne službe su angažovane 24 sata u punom kapacitetu zbog neprekidnih snežnih padavina, rečeno je danas  na aerodromu.
Angažovane su aerodromske službe koje se bave održavanjem piste i manevarskih površina, odledjivanjem i sprečavanjem zaledjivanja aerodroma, a kako bi bili što efikasniji, udvostručene su smene i dupliran broj angažovanih u zimskoj službi.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, naložio je preduzimanje svih neophodnih mera i angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva, kako bi se pomoglo gradjanima koji su u neprilikama zbog snežnog nevremena.
Dačić je sinoć rekao da je naložio angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva za probijanje puteva neprohodnih za saobraćaj zbog snega, kao i evakuaciju ljudi i dece iz zavejanih vozila.Žugić Vuksanović izjavila je da je trenutno stanje u Beogradu zadovoljavajuće i da za sada sve funkcioniše normalno.
Kako sneg neprestano pada, ekipe "Beograd puta" čiste ulice bez prekida, na terenu su bile celu noć i nastaviće sa radom i danas, istakla je Žugić Vuksanović.
Ona je navela da ekipe čiste sneg sa kolovoza prvog prioriteta, a počeće i sa čišćenjem ulica drugog prioriteta.

Saobraćaj u Beogradu funkcioniše otežano zbog snega, naročito u ulicama drugog prioriteta, ali za sada nema gužvi, rečeno je danas Tanjugu u Žutom taksiju.
Dežurni dispečer Žutog taksija Milan Simić kazao je da je stanje u saobraćaju u Beogradu "dosta haotično"i da se noćas se saobraćaj odvijao jako otežano u svim delovima grada.

"Trenutno imamo informaciju da je Nemanjina ulica iz pravca Železničke stanice ka Slaviji poprečena sa pet-šest autobusa", naveo je Simić i naglasio da nema gužve u saobraćaju.

Prognostičari za danas najavljuju vetrovito i hladno, mestimično hladno vreme sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača.
Posle podne u zapadnim, a do kraja dana i tokom noći i u ostalim krajevima slabljenje i postepeni prestanak padavina.

  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:
  • Zavejani u snegu | Foto:

U Kragujevcu i Kuršumljiji je prohodno

U dežurnoj službi Preduzeća za puteve Kragujevac navode da su putevi na

Neprohodan put ka Jastrepcu

Sneg koji i u Kruševcu pada od prošle noći, prema podacima meteorološke stanice, formirao je pokrivač od 14 santimetara.
Putevi na teritoriji Kruševca uglavnom su prohodni, osim dela prema planini Jastrebac, rečeno je Tanjugu u preduzeću "Jugoprevoz".

U Gradskoj toplani ističu da su, nakon intervencije na delu glavnog magistralnog vrelovoda, zbog koje je veći deo korisnika prethodnog dana bio bez grejanja, danas uspostavili normalan režim rada.
"Sistem je normalizovan i od danas se isporučuje dovoljna količina toplotne energije", kazala je Tanjugu Pegi Petrović, portparol toplane.
 

području Šumadije i Pomoravlja, koji su u njihovoj nadležnosti, prohodni i da nema zastoja u saobraćaju.

Ponegde ima snega od oko jedan do dva centimetra koji je raskvašen i ne prestavlja problem, a sneg koji povremeno nanosi vetar ekipe blagovremeno uklanjaju.

Preduzeće za puteve Kragujevac čisti oko 400 kilometara puteva od Kragujevca ka Topoli, Čačku, Rači, Batočini, Kraljevu, Rekovcu ,
Svilajncu i dr.

Zavejana sela u Kuršumliji

Zbog visokog snežnog pokrivača i jakog vetar koji stvara smetove, saobraćaj na područiju opštine Kuršumlija obavlja se danas veoma otežano, a mnoga sela i zaseoci u okolini Kuršumlije odsečeni su od sveta.
Do tih sela se uopšte ne može doći, jer su seoski putevi zavejani potpuno čitavom dužinom.
Portparol ''Laste'' Ana Petrović izjavila je Tanjugu da se autobusi koji saobraćaju iz Prolom banje za Beograd izuzetno otežano kreću zbog snežnog nanosa i da će su u toku dana znati da li će linije prema Kuršumliji i Prolom banji biti ukinute.
Usled pojačanih snežnih padavina, od sinoć je zavejano više puteva, a većina kuršumlijskih planinskih sela i zaselaka su potpuno odsečeni od sveta.
Visina snežnog pokrivača u Kuršumlije je od deset do 20 santimetara, a na planinskim vrhovima čak i iznad pola metra.
U zavejanim kuršumlijskim planinskim selima koja su odsečena od sveta živi oko 2.000 stanovnika, a jedno od njih je i selo Trećak u podnožju Kopaonika, udaljeno tridesetak kilometara od Kuršumlije, kao i selo Vlasovo koje se nazali iznad Prolom banje, a od Kuršumlije je udaljeno 34 kilometra.

Zavejani na putu Bačka Topola - Novi Sad

Kolona kod Novog Sada

Kolona od Bačke Topole do Novog Sada | Foto: Ana Vasić Kovačević

Na autoputu od Bačke Topole do Novog Sada puštena je suprotna traka kako bi velika kolona zavejnih automobila napokon pomerila iz smetova.

Zrenjanin: Bolnica bez baze podataka, Šurjan bez struje, sutra nema nastave

Snežna vejavica i niske teperature doveli su do mnogobrojnih prekida struje u Zrenjaninu i okolnim selima, a za sada najveće posledice imala je Opšta bolnica "Đordje Jovanović", koja je, zbog strujnog udara, ostala bez infomacionog sistema.


Na današnjem sastanku Okružnog štaba za vanredne situacije direktorica zrenjaninske bolnice dr Gordana Kozlovački rekla je da je prilikom nestanka struje "spržen" glavni server pa je, tako, bolnica ostala bez baze podataka, dok se ne podigne sistem.


Od subote u jutarnjim satima, kada je sneg počeo da pada, majstori zrenjaninske Elektodistibucije imali su u Zrenjaninu, a naročito u srednobanatskim selima, pune ruke posla na otklanjanju kvarova u trafo stanicama.


Danas je bilo manje prekida nego juče, a bez struje su još uvek stanovnici malog pograničnog sela Šurjan, u opštini Sečanj, poznatog i kao "banatski Šavnik", do kojeg nije rašćišćen ni sneg.

Magistralni putevi od Zrenjanina prema Beogradu, Novom Sadu i Kikindi raščišćeni su od snega i osposobljeni za saobraćaj, saopštio je večeras komanadant Gradskog štaba za vanredne situacije u Zrenjaninu, gradonačelnik Ivan Bošnjak.

Na sednici Gradskog štaba je odlučeno da sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjem školama u Zrenjaninu, zbog teškoća izazvanih nevremenom.
Gradski štab za vanredne situacije pozvao je zaposleno osoblje u školama da sutra dodju u svoje škole i da pomognu u čišćenju snega oko školskih objekata.


Snabedevanje potošača električnom energijom u Zrenjaninu je sada uredno, posle brojnih prekida u toku jučerašjeg i današnjeg dana, saopšteno je posle sednice Gradskog štaba.

U Njegoševu 30 putnika smešteno u tople prostorije


Oko 30 putnika koji su se nalazili u blokiranim automobilima kod Bačke Topole prevezeno je i smešteno u Lovačkom domu i u prostorijama Mesne zajednice Njegoševo, gde su im obezbedjeni hrana i grejanje, rekla je Tanjugu predsednica opštine Melinda Koaki Menjak.


Ona je naglasila da Vojska Srbije, putari i policija ulažu velike napore da se uklone vozila koja su zaglavljena u smetovima i da se obezbedi prohodnost puta Bačka Topola - Njegoševo.


Putnici koji su zbrinuti bili su u blokiranim vozilima na putu usled nevremena, a do naselja su ih uglavnom dovezli meštani trakorima, kazala je Kokai Mernjak.


Ona je dodala da je opštinski štab za vandredne situacije doneo odluku da sutra djaci osnovnihi srednjih škola ne idu u školu, a neće raditi ni predškolska ustanova "Bambi".


Preduzimanje daljih mera diktiraće razvoj situacije, zaključila je Koaki Mernjak.

Feketić

Uključuju se ljudi na autoput iz suprotnog smera kod Feketića | Foto: @Aleksa21

Prevrnuo se autobus kod Sente!

Kako javljaju naši čitaoci sa lica mesta, prevrnuo se autobus na autoputu kod izlaza Senta u smeru ka Novom Sadu. Na tom delu autoputa je potpuni kolaps.

Evakuisano više od 660 osoba, među njima i 30 dece

Snežni nanosi i jak vetar i večeras otežavaju saobraćaj u Srbiji, najteža situacija je u pojednim delovima Vojvodini, gde je i vojska pritekla u pomoć, a iz vozila je evakuisano više od 660 osoba, uključujući i 30 dece.


Mehanizacija zimskih službi uspela je da probije snežnu blokadu na autoputu Subotica - Beograd kod Bačke Topole i Feketića, ali je zbog velikog broja vozila na toj deonici večeras ponovo stvorena kolona, izjavio Tanjugu dežurni u Informativnom centru Zimske službe "Vojvodina-puta" Milan Kiselica.


On je kazao da su duge kolone vozila i na deonici tog autoputa, na prilazu mostu kod Beške, naročito iz smera Novog Sada, jer se saobraćaj obavlja samo preko novog mosta, dok je na starom od ranije u toku sanacija.


Oko 30 putnika koji su se nalazili u blokiranim automobilima kod Bačke Topole prevezeno je i smešteno u Lovačkom domu i u prostorijama Mesne zajednice Njegoševo, gde su im obezbedjeni hrana i grejanje, rekla je Tanjugu predsednica opštine Melinda Koaki Menjak.


Ona je naglasila da Vojska Srbije, putari i policija ulažu velike napore da se uklone vozila koja su zaglavljena u smetovima i da se obezbedi prohodnost puta Bačka Topola - Njegoševo.


Opštinski štab za vandredne situacije doneo je odluku da sutra djaci osnovnihi srednjih škola u Bačkoj Topoli ne idu u školu, a neće raditi ni predškolska ustanova "Bambi".


U Zrenjaninu, gde je proglašena vanredna situacija zbog elementarne nepogode, na sednici Gradskog štaba je odlučeno da sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjem školama.


Hladno vreme odnelo je još jednu žrtvu u selu Ravni Topolovac, a zbog otežanog saobraćaja jedna žena se porodila na putu za zrenjanisko porodilište.
U pomoć gradjanima stigli su pripadnici Vojske Srbije, uspevši da tenkom izvuku prevrnutu cisternu kod Feketića, koja je blokirala saobraćaj na tom delu puta, pri čemu su iz snežnih nanosa izbavili su još 33 motorna vozila, autobusa i kamiona.


Ljudstvo i mehanizacija 17. mehanizovanog bataljona iz Prve brigade Kopnene vojske angažovani su na starom putu Novi Sad - Subotica, na delu Bačka Topola - Feketić, gde su do sada izvukli više od 10 autobusa i kamiona.


Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je Tanjugu da su posledice snežnih padavina najteže u Vojvodini na lokalnim, regionalnim putevima i autoputu i dodao da je do sada evakuisana 661 osoba od čega 30 dece.


Na području Kragujevca nema većih problerma zbog snega, u Nišu zbog kvara na gradskoj toplani 14 zgarda je bez grejanja dok je u Beogradu večeras, uoči prvog radnog dana u sledećoj sedmici održana sednica gradskog štaba za vanredne situacije.


Zbog snega i leda i Ministarstvo unutrašnjih poslova je apelovalo na građane da ne kreću na put bez preke potrebe, a u slučaju da se nadju zavejani na putu, da za pomoć pozovu broj 193.

Marić: Kao da nas svake godine iznenadi sneg

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas  da su posledice snežnih padavina najteže u Vojvodini na lokalnim, regionalnim putevima i autoputu i dodao da je do sada evakuisana 661 osoba od čega 30 dece.
"Najteža situacija u protekla 24 sata je bila u Vojvodini, pa čak i na autoputu Subotica-Beograd je bilo višesatnih zastoja. Izdvojio bih kolonu dugu 11 kilometara na autoputu Subotica-Beograd od sinoć od 19 sati do danas", rekao je Marić.
On je istakao da su pripadnici Vojske Srbije i njihova mehanizacija bili angažovani za izvlačenje teretnih vozila koja su napravila probleme na putevima usled preprečavanja puta i nemogućnosti vozila da očiste sneg.
Marić je podsetio da će sutra biti održana Pokrajinska sednica štaba za vanredne situacije i dodao da očekuje angažovanje dodatnih snaga, kako bi se saobraćaj na svim putnim pravcima normalizovao.
Nakon te sednice, kako je dodao, znaće se da li će biti zakazana i sednica Republičkog štaba za vanredne situacije. Marić je kazao i da su do sada potvrđene dve žrtve smrzavanja i da je jedna preminula u Novom Sadu starosti 50 godina, a da se informacije o drugoj nastradaloj osobi čekaju.
On je istakao da je poslednjih 24 sata u stalnom kontaktu sa predsedavajućim Republičkog štaba za vanredne situacije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.
"Pokušavamo da se fokusiramo u ovom trenutku na Vojvodinu, jer je tamo najteže, a nakon sednice Pokrajinskog štaba dogovorićemo se i o zasedanju Republičkog. Videćemo koje još mere možemo da uradimo da se olakša život građana", kazao je Marić.
On se osvrnuo i na situaciju u Beogradu i rekao da kao i svake godine "svako radi svoj posao i niko nije zadovoljan".
"Generalno ne mogu se da se otmem utisku da nas uvek u decembru, januaru ili februaru iznenadi sneg u Beogradu", zaključio je Marić.

Poslednji komentari
  • Stevan Vreme: 09.12.2012 13:18h

    Pod hitno moramo demontirati HAARP u Barajevu (Čitaj: Antenski sistem koji su nam NATO pomagači instalirali)! Preko HAARP sistema katolički jezuiti upravljaju vremenskim prilikama. Cele godine ni kapi kše u Srbiji, a sad za noć sneg od pola metra. Vostani Serbie! Vostani...,

  • dragan Vreme: 10.12.2012 11:29h

    i proslih godina su snegovi padali pa se nije dramatizovalo sve ovo i ovoliko.da li smo postali mekusci i cmizdravice za sve i svasta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP