Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SA SREĆOM!

Prvu bebu u Boru u 2014. rodila devojčica (15) i dala joj ime - Srećko!

Autor: Tanjug | 03.01.2014 - 16:32:00h | Komentara: 1

Dečak kome su roditelji dali ime Srećko, rođen je 40 minuta iza ponoći prvog januara, a kao prva beba u ovoj godini od lokalne samouprave dobio je 44.000 dinara pomoći.

beba

Ilustracija | Foto: freedigitalphotos.net

Predsednik Opštine Bor Saša Vukadinović uručio je pomoć lokalne samouprave prvorođenoj bebi u toj opštini, istakavši da je prošle godine u Boru zabeležen rašt broja rođenih beba i da očekuje da se taj trend nastavi i ove godine.

Petnaestogodišnja Dragana Novaković prva je u 2014. u Boru donela na svet bebu i dala joj ime Srećko.

Dečak je rođen 40 minuta iza ponoći prvog januara, a kao prva beba u ovoj godini od lokalne samouprave dobio je 44.000 dinara pomoći, koju je majci uručio predsednik opštine Bor .

“Ja sa mužem živim kod njegove majke i ovo nam je prvo dete. Ova pomoć nam mnogo znači. Porođaj je prošao lako, beba ima 3 kilograma i 200 grama, a zbog toga što je rođena odmah posle Nove godine dali smo mu ime Srećko”, rekla je Tanjugu majka deteta.

Lokalna samouprava je protekle godine izdvajala 10.000 dinara pomoći za nezaposlene trudnice, a u 2014. godini ona ce biti 15.000 dinara mesečno.

“Drago mi je da je ova godina počela lepo, rođenjem muškog deteta. Nadam se da će i u narednim mesecima ovako lepe vesti da se nastave. Lokalna samouprava je prepoznala potrebe porodilja, posebno nezaposlenih, i odlucili smo da povećamo pomoć u 2014. godini na 15.000 dinara. To svakako ne zadovoljava sve potrebe za dete, ali sam siguran da pomaže”, rekao je Vukadinović.

On je istakao da je dobar pokazatelj i to što je u 2013. godini rođeno više beba nego 2012. godine i da očekuje da se taj trend nastavi i u 2014. godini.

Inače, u borskom porodilištu je u 2013. godini bilo 453 porodaja, 46 više u odnosu na 2012. godinu.

Poslednji komentari
  • luka Vreme: 03.01.2014 17:56h

    ...alo bre, da li ja ovo sanjam... ili se ova zemlja zove Tunguzija.... zar ova vest ne treba da pocinje da je u prvim minutima ove godine u Boru policija uhapsila silovatelja koji je petnaestogodisnjoj D.N. napravio dete.... musko dete koje je rodila dete, zaceto silovanjem, socijalne sluzbe su trenutno smestile u hraniteljsku porodicu, a ocekujese da ce mnogi hteti da ga usvoje.... ... i predsednik opstine nije uhapsen... podrzava (cak opstinskim parama cascava, najteza krivicna dela, kakvo je silovanje deteta (svaki seksualni akt sa osobom do cetrnaest godina, koliko je verovatno imala D.N. kad je zatrudnela, po nasem zakonu smatra se silovanjem).... I predsednika opstine u zatvor... stvarno ne mogu da verujem u kakvoj zemlji zivim...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP