Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIRLJIVO

Psa iz Jagodine udomio dečak Janoš Ambruš (4) koji je do nedavno živeo u siromaštvu!

Autor: zivotinje.rs | 19.12.2013 - 14:00:00h | Komentara: 2

Pas iz Jagodine, koji je protekle nedelje bio u centru pažnje jer su ga sugrađani tražili kako bi mu sa vrata skinuli zaglavljenu kanalizacionu cev pronašao je dom! Ovaj desetomesečni pas odlazi u porodicu Ambruš, kod dečaka Janoša i njegovog tate Jani Ambruša, prenosi portal zivotinje.rs

Janoš Ambruš

Janoš Ambruš | Foto: Marija Prica

Život Jani Ambruša i njegovog četvorogodišnjeg sina, do nedavno je bio jako težak, pa su tata i sin rešili da sada, kada im se sreća osmehnula, pomognu psu iz Jagodine!
Mali Janoš i njegov tata, iz sela Mramoark kod Pančeva, su do pre nešto više od mesec dana živeli u nehumanim ulovima - u kući kojoj je svakog trenutka mogao da se uruši krov i kojom su protrčavali pacovi.

Pas iz Jagodine

Nakon što je za njihovu situaciju posredstvom medija čula gotovo cela zemlja, građani Srbije, kao i mnogobrojne kompanije, prikupljali su pomoć za porodicu Ambruš. Ono što im je najpotrebnije - siguran krov nad glavom, obezbedila im je Fondacija Blica, a ključeve kuće svečano im je predao glumac Lazar Ristovski.
Mali Janoš i njegov tata danas žive u skromnim, ali mnogo boljim uslovima nego ranije!

Pas iz Jagodine

Pas iz Jagodine

Redakciju ovog portala kontaktirala je prijateljica Jani Ambruša, Jasmina Laković koja nam je i ispričala da bi, sada, kad je njima poklonjen dom, porodica Ambruš volela da isto to učini za psa iz Jagodine.
Gospodin Jani pročitao je portalu zivotinje.rs priču o povređenom psu i obzirom da ga je jako raznežila, odlučio je da ga on i njegov sin usvoje:
- Pogodila me je priča ovog psa... Moj sin je ranije imao psa koga smo zvali Žućko. Kada je komšija upucao Žućka, Janoš je danima plakao jer mnogo voli životinje. Voleli bismo da udomimo psa iz Jagodine jer on mnogo liči na tog psa kojeg smo ranije čuvali. Za sada bi spavao u toploj šupi, a na proleće bismo mu napravili lepu kućicu. Mi sada živimo mnogo bolje, imamo veliko i ograđeno dvorište i psu bi ovde bilo odlično! - rekao  je Jani Ambruš.
U tom trenutku razgovoru se priključio i mali Janoš:
- A kada će moj pas da dođe? Ja bih hteo da ga mazim i čuvam! – upitao je uzbuđeno. Odgovorili smo mu da ćemo ga dovesti što pre, a mali Janoš nam je poslao poljubac!
Kontaktirali smo Indu Marjanović iz Jagodine, koja je učestvovala u spasavanju psa, a ona se jako obradovala kada je čula da ga baš mali Janoš želi u svom domu.
- Pas je sada mnogo smireniji. Jako je umiljat i dobar. U petak će biti vakcinisan, kastriran i čipovan, a nakon toga može otići u porodicu Ambruš.
Nakon što je ovo udomljavanje odobrio rukovodilac Zoohigijene u Jagodini Miodrag Dekić, a gospođa Inda obezbedila prevoz psa od Jagodine do Mramorka, dogovoreno je da najpoznatiji pas Jagodine, nakon što se oporavi posle kastracije, stigne u dom porodice Ambruš!
- Kada se to dogodi, ne preostaje nam ništa drugo nego da posetimo malog Janoša i njegovog tatu, kako bismo se uverili da se dobro slažu sa novim članom njihovog domaćinstva - kažu na portalu zivotinje.rs
Poslednji komentari
  • Lili Vreme: 19.12.2013 17:54h

    Porodici Ambroš želim svu sreću ovog sveta a malom Janiju i psu najlepše trenutke.

  • Vasa Popov Vreme: 19.12.2013 20:04h

    Ko ovo isto uspe u Jagodini, nataknuti na PALMU častim ga sa 100 eura.:)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP