Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO!

Pucnjava u Novom Sadu: Policajac došao da spasava ukućane, sad se bori za život!

Autor: N.N.Travica - B. Jelovac | 19.04.2014 - 15:30:00h | Komentara: 4

Policajac Ivan M. (25) iz Novog Sada i Isuf Strana (58) iz Vučitrna ranjeni su prilikom rutinske intervencije novosadske policije u objektu koji je fizički u ulici Bogdana Popovića u novosadskom naselju Adice, ali pripada Slavujevoj 19a, oko 12.30. Obojica se trenutno nalaze na reanimaciji u KC Vojvodine.

Pucnjava u Novom Sadu

Pucnjava u Novom Sadu se desila u sred bela dana Foto: N.N.T.

Kako alo.rs saznaje sa lica mesta, do okršaja je došlo kada je policijska patrola stigla na lice mesta po pozivu ukućana da ih jedan od članova porodice maltretira, tj. da je u pitanju nasilje u porodici.

Prilikom ulaska u dvorište policijsku patrolu je dočekala jedna ženska osoba koja je počela da objašnjava policajcima šta se dešavalo i da je Isuf Strana pokušao nasilno da je odvede za Nemačku, međutim tada je iznenada Isuf izvadio pištolj i ranio jednog policajca, nakon čega ga je isti ustrelio, a drugi ga je savladao.

Pucnjava u Novom Sadu

Policajac ranjen tokom rutinske intervencije Foto: N.N.T.

Ceo događaj se desio u dvorištu kuće, u delu naselja većinski naseljenog romskim stanovništvom.

Prema tvrdnjama meštana niko ništa nije ni čuo ni video, sem što su čuli pucnjavu i posle rotacione sirene hitne pomoći. Prema prvim podacima napadač na policajca poseduje pasoš Republike Kosovo.

Povređeni policajac, kao i napadač, preveženi su kolima Hitne pomoći na urgentnu hirurgiju KC Vojvodine, gde je policijski službenik hitno podvrgnut hirurškoj intervenciji, pošto je pogođen u predelu stomaka, dok je napadač ranjen u leđa i primljen je u poluintenzivnu jedinicu u stabilnom stanju.

"Ivan M. (25) ima teške telesne povrede opasne po život, a stanje nakon operacije mu je stabilizovano, mada je još uvek neizvesno i pod stalnim je nazivom lekara. Isuf Strana (58) nalazi se na dijagnostici", rekla je za alo.rs portparolka KC Vojvodine Jelena Jurišin.

Načelnik policijske uprave Stevan Krstić u pratnji visokih policijskih starešina otišao je na mesto gde je pucano na policajca.

Božović obišao povređenog policajca

Državni sekretar MUP- a Vladimir Božović obišao je večeras u Kliničkom centru Vojvodine, na odeljenju intezivne nege, teško povređenog policajca Ivana M.(25). Božović je izjavio da je u ovom trenutku najznačajnije da policajac preživi, jer je u opasnosti.

Aleksandar Božović

 
- S druge strane, policija će učiniti sve da pomogne da se rasvetle okolnosti ovog zločina. Pucanj u policajca je pucanj u građane i Srbiju. to je težak zločin na koji će MUP i Srbija snažno odgovoriti – rekao je Božović,m koji je izrazio nadu i da će, uoči velikog praznika Vaskrsenja, biti sačuvan život ranjenog policajca.

Osumnjičeni Isuf Strana takođe je u Kliničkom centru i za razliku od policajca, on nije u životnoj opasnosti i sa njim radi kriminalistička policija kao i nadležno tužilaštvo.

Nezavisni sindikat policije osudio napad

Nezavnisni sindikat policije najoštrije osuđuje napad na kolegu Ivana N. (26), službenika PU Novi Sad, koji se dogodio danas u naselju Adice i poziva sve nadležne institucije da hitno reaguju i zaštite pripadnike policije.


Policijski slžbenik Ivan N. došao je na intervenciju po pozivu građana, kako bi zaštitio ugrožene članove porodice, u kojoj je prijavljeno nasilje. Osumnjičeni je tada ispalio hice iz vatrenog oružja i teško povredio našeg kolegu, koji je u teškom stanju prebačen na reanimaciju UC u Novom Sadu.

Nezavisni sindikat policije još jednom podseća da su pripadnici policije nosioci sigurnosti društva i da oni svakodnevno brinu o bezbednosti i životima.


- Napad na policiju je napad na državu i zbog toga apelujemo na sve nadležne institucije, pre svega sudove, da preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi se ovakvi nadapi ubuduće sprečili, a građani osećali sigurnije - izjavio je Velimir Lukić, predsedavajući predsedništva NSP.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 19.04.2014 15:52h

    PASOS SAMOZVANE REPUBLIKE KOSOVO ON IMA NEPRIZNATI PASOS KOSOVO JE AUTONOMNA POKRAJINA REPUBLIKE SRBIJE

  • luka Vreme: 19.04.2014 19:26h

    ...aha Dragane, pitaj Dacica sta je potpisao pre godinu dana u Brislu (da se ne vracamo na Kumanovsku kapitulaciju)...

  • dusko Vreme: 19.04.2014 21:04h

    450 eura košta pancir koji bi spasio policajca. izgleda da je za drzavu srbiju vrijednost policajca ispod 450€

  • Драгомир Vreme: 20.04.2014 07:05h

    На жалост,још један доказ о НЕОБУЧЕНОСТИ полицајаца?Када се нешто ужасно дешава долазе хитно изузетно опремљени полицајци.Опрема не може да им буде разорена ни ,,зољом,, али сада је касно!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP