Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLITIČARI NEZAOBILAZNI DEO SRPSKOG SPORTA

Pune tribine partijskih navijača

Autor: P. Vuković | 07.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, manje-više, prati sve sportove. Od vaterpola i fudbala preko Olimpijskih igara, a odnedavno i Formulu 1. Poput njega, i ostali političari vole da obilaze sportske događaje i slikaju se, promovišući sport, ali i sebe. Naravno, ima i onih koji su istinski ljubitelji sporta, koji su nekad i sami bili aktivni sportisti ili čak navijači.

Vatreni navijači:  Rasim Ljajić i  Nenad Popović

Vatreni navijači: Rasim Ljajić i Nenad Popović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Premijer Aleksandar Vučić nikada nije krio da je kao momak odlazio na Zvezdin “sever”, bio je i na “Maksimiru”, na čuvenoj utakmici protiv zagrebačkog Dinama 1990. godine, na kojoj je došlo do velikih nereda. Vučića smo nedavno gledali i na meču Evrolige između Zvezde i Olimpijakosa, ali i u Gelzenkirhenu, gde je ispratio lokalni derbi između Šalkea i Dortmunda.

Voli vaterpolo:  Čeda Jovanović

Voli vaterpolo: Čeda Jovanović | Foto: Marko Metlaš

Gašićev sin došao, pa otišao iz Zvezde


Velika prašina podigla se u januaru ove godine kada je sin ministra odbrane Bratislava Gašića stigao u Crvenu zvezdu. Milan Gašić se pojavio na zimskoj prozivci, trebalo je da prođe kroz probni period u crveno-belom dresu, međutim, on i njegov otac su odlučili da je bolje da napuste Zvezdu jer je, prema rečima Bratislava, “priča neopravdano dobila političku konotaciju”. Tada su nepoznate osobe na zapadnoj tribini “Marakane” napisale: “Stranačka deca leteće na keca.”

Čedomira Jovanovića smo gledali na vaterpolo utakmicama Crvene zvezde, dok je Boris Tadić, bivši predsednik Partizana, veliki navijač ovog kluba. Viđali smo ga često u “Pioniru” na mečevima Evrolige, a i sam je u mladosti bio aktivan u košarci, vaterpolu i fudbalu, i sve to u rivalskoj Crvenoj zvezdi.
Tadiću kao partizanovcu nije smetalo da jednom dođe i u radnu posetu crveno-belima na “Marakani”, kada im je obećao pomoć, u vreme dok je klub vodio Vladan Lukić. Na utakmicama Partizana čest je gost i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, dok se FK Jagodina ne može danas zamisliti bez Dragana Markovića Palme.

Pojedini političari nisu samo obični navijači sa tribina, već i upravljaju klubovima. Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije, bio je visoki funkcioner FK Partizan, baš kao što je i Ivica Dačić bio u KK Partizan. Dačić je, pre neki dan, na poklon dobio i dres Boke juniors, tokom radne posete Argentini.

Ne propušta utakmice  Partizana: Dodik

Ne propušta utakmice Partizana: Dodik | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Dragan Đilas i Vuk Jeremić možda više nisu u samom vrhu srpske politike, ali su i dalje čelni ljudi sportskih saveza. Đilas je od aprila 2011. godine predsednik Košarkaškog saveza Srbije, dok je Vuk Jeremić i dalje na čelu Teniskog saveza, od novembra 2011.

Voli derbije: Vučić

Voli derbije: Vučić

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Toma baksuz


Što se tiče Tomislava Nikolića, zanimljivo je da su, kada god se on pojavljivao u gostima, srpski sportisti beležili loše rezultate. Bilo da je to reč o finalu Vimbldona (Đoković izgubio od Marija), mečevima “orlova” (Srbija remizirala u Jermeniji) ili Olimpijskim igrama u Londonu (nismo se proslavili), jedino je doneo sreću vaterpolistima u finalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Zoran Đinđić

Zoran Đinđić | Foto: Miloš Perić

Đinđić je bio veliki zvezdaš


Zoran Đinđić, bivši premijer Srbije koji je ubijen 2003, bio je navijač Crvene zvezde. Iako je postojala dilema, jer je Đinđić jednom bio na košarkaškoj utakmici Partizana sa šalom crno-belih, Goran Vesić, aktuelni gradski menadžer, otkrio je da je Zoran bio zapravo veliki zvezdaš.
- Naš poslednji telefonski razgovor ticao se Crvene zvezde. Te večeri smo igrali u Vršcu i izgubili od Hemofarma. Na telefon me je pozvao Đinđić i pitao: “Šta je bilo, kako smo to izgubili?” Tri dana ranije gledao je meč protiv Cibone u “Pioniru”, koji smo dobili. Takav je on bio, nije hteo da zove posle pobede, već posle poraza - rekao je Vesić svojevremeno.

Poslednji komentari
  • Nemanja Radovanovic Vreme: 07.12.2014 17:02h

    Sramota, uglavnom da je bilo para za gej paradu , a za decu nema , uzas!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP