Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADA POSLUŠALA ALO!

Puno plaćeno odsustvo od 2016.

Autor: D. R. | 25.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će predlog zakona da se roditeljima dece obolele od raka omogući puno plaćeno odsustvo sa posla tokom trajanja lečenje dece, biti primenjivan od početka 2016. godine. Prethodno mu se na sednici Vlade obratio premijer Aleksnadar Vučić...

Zlatibor  Lončar

Zlatibor Lončar | Foto: Vesna Lalić

- Zamolio bih vas, Zlatibore, da nas obavestite i da vidimo u čemu je problem sa tim da omogućimo roditeljima čija su deca bolesna od raka da odsustvuju sa posla. Pošto to zvuči potpuno normalno i molio bih vas da preduzmete mere da se to i uradi - rekao je Vučić, na šta je ministar zdravlja odgovorio:


- Vlada Srbije nije odbila taj predlog, već nije mogao u ovom trenutku da prođe zakonodavstvo, jer takvog primera nema ni u regionu ni u Evropi. To će biti realizovano do kraja godine, a biće primenjivano od početka sledeće godine - kazao je Lončar i istakao da je Ministarstvu potrebno „malo vremena da izračuna troškove“, ali da će rešenje biti pronađeno. Premijer je rekao je da Ministarstvo zdravlja treba da formira radnu grupu, te da na sledećoj sednici Vlada donese zaključak da li „može i do koje mere može da pomogne“.

Vlada je 19. februara Skupštini dostavila mišljenje da se ne prihvati predlog o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju jer bi visina naknade zarade za vreme privremene sprečenosti za rad bila u potpunosti izjednačena sa zaradom za sve uzroke privremene sprečenosti za rad. To, kako su naveli, ne postoji ni u jednom sistemu obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP