Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA

PUPS pljačkao penzionere!

Autor: Blic.rs | 29.04.2015 - 19:52:00h | Komentara: 2

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) uzela je mimo zakona gotovo 450.000 dinara od udruženja penzionera u šest gradova, saznaje „Blic“.

PUPS

Partija časnih namera: PUPS | Foto: PUPS

Ovo je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije sprovodeći kontrolu PUPS-a, uz zaključak da je na ovaj način prekršen Zakon o finansiranju političkih stranaka.


Taj zakon strogo zabranjuje finansiranje stranaka od udruženja i propisuje da je stranka, ukoliko je dobila novac na ovaj način, dužna da ga vrati u roku od 15 dana.

Postupak kontrole finansija PUPS-a pokazao je, međutim, da su u nekoliko gradova udruženja penzionera finansirala PUPS i novac uplaćivala na račune gradskih odbora ove stranke. PUPS ni u jednom slučaju nije vratio taj novac, iako ga zakon na to obavezuje.


- Tako je kragujevačko udruženje penzionera za izborne aktivnosti PUPS-a uplatilo stranci pozajmicu od 70.000 dinara koja je kasnije preimenovana u donaciju. Svrljiški penzioneri dali su 30.000 za finansiranje aktivnosti i troškova Aktiva žena PUPS, a kraljevački više od 258.000 na ime članarine od svojih članova. Takođe, kuršumlijsko udruženje penzionera uplatilo je PUPS-u donaciju od 30.000 dinara.

Uvidom u izvode bankovnih računa utvrđeno je da je Opštinsko udruženje penzionera Surdulica uplatilo 72.000 na račun PUPS, a udruženje iz Rače 3.934 dinara. I jedni i drugi su u odgovoru na zahtev da dostave podatke o osnovu uplate, naznačili da nisu finansirali političku stranku - navodi se u odgovoru penzionera Surdulice i Rače koji je “Blic” dobio od Agencije.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu Blic.rs.

Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 29.04.2015 20:49h

    To je partija koja je izdala, prevarila i opljackala penzionere! Daleko im lepa kuca i proklet bio svako ko je za njih i uz njih!

  • Miroljub Mića Vreme: 30.04.2015 16:33h

    PUPS satelit SNS - pa šta onda očekivati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP