Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG "OLUJE"?

Pusić: Dačić otkazao učešće na Kroacija forumu

Autor: Tanjug | 09.07.2015 - 17:25:00h | Komentara: 0

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas da je šef diplomatije Srbije Ivica Dačić otkazao dolazak na "Kroacija forum" (Croatia Forum) koji se održava u Dubrovniku i da "nije naveo razlog odustajanja", prenela je Hina.

Vesna Pusić

Vesna Pusić | Foto: Profimedia

Agencija podseća da je Dačić izjavio u utorak da će Srbija pažljivo pratiti koje će zemlje poslati vojsku na vojnu paradu 5. avgusta, koju Hrvatska organizuje povodom godišnjice "Oluje", i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.


"Pretpostavljam da je na osnovu toga onda odlučio da ne dođe", kazala je Pusićeva u razgovoru s novinarima u Dubrovniku, iako je rekla da zvanično ne zna zašto je Dačić odustao od "Kroacija foruma".


Hina navodi da je ovogodišnji 10. forum, koji počinje danas popodne, posvećen razvojnoj saradnji kao instrumentu medjunarodnih odnosa.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

 
Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma - samo su neke od tema kojima će se tokom trodnevnog skupa baviti brojni strani i domaći zvaničnici, panelisti i moderatori, medju kojima i prvi put sa afričkog kontinenta.


Uvodna obraćanja na otvaranju skupa uz Pusićevu imaće, izmedju ostalog, premijer i predsednica Hrvatske, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.


Na forumu su organizovana tri panela, jedan okrugli sto i jedan predpanel, a na marginama skupa predvidjen je niz bilateralnih sastanaka, navodi Hina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP