Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEŠKE REČI

Putin se na Krimu ponaša kao Hitler sa Austrijom

Autor: N.J./Tanjug | 31.03.2014 - 15:30:00h | Komentara: 2

"Takve metode je još Hitler primenjivao... to znamo svi mi iz istorije...", rekao je Šojble na jednom skupu pred oko pedesetak djaka, pred kojima je odgovarao na pitanja o evropskom jedinstvu i evro-krizi

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble uporedio je danas rusko pripajanje Krima sa nemačkom aneksijom Sudetske oblasti, preneli su nemački mediji, navodeći da ministra ruski postupak prema Ukrajini podseća na politiku ekspanzije nacističke Nemačke.

Volfgang Šojble

Poredi planove Putina na Krimu sa politikom Hitlera: Volfgang Šojble

 
"Takve metode je još Hitler primenjivao... to znamo svi mi iz istorije...", rekao je Šojble na jednom skupu pred oko pedesetak djaka, pred kojima je odgovarao na pitanja o evropskom jedinstvu i evro-krizi, preneo je danas nemački politički magazin "Špigel".


O pitanjima napetosti u vezi sa Ukrajinom ministar je počeo da govori, pošto je jedan učenik želeo da zna da li će ukrajinska kriza pooštriti evro-krizu, prenosi magazin, navodeći da je Šojble rekao da se sada, pre svega, radi o tome da se sprečhi da Ukrajina postane platežno nesposobna.


Magazin navodi da je Šojble "neobično otvorenim rečima objašnjavao djacima kako je došlo do ruske okupacije Krima".

Adolf Hitler je popularniji od Gandija

Adolf Hitler | Foto: AP

 

Šojble je jedini koga su i socijaldemokrate i demohrišćani želeli za ministra i u ovom sazivu nemačke vlade. On je dugogodišnji član Hrišćansko-demokratske unije, "siva eminencija" i najstariji član vlade, za koga se kaže da je veoma blizak saradnik Merkelove.


Konzervativac Šojble je jedini koji je neprekidno od ujedinjenja Nemačke do sada na vladinim funkcijama.


On je rodjen 1942. godine, a pre dvadesetak godina je, na jednom izbornom skupu preživeo atententat, koji je počinio jedan bolesnik, šizofreničar, i od tada se nalazi u invalidskim kolicima.

Poslednji komentari
  • Živadin Jovanović Vreme: 31.03.2014 16:28h

    E neće biti tako gospodine Šojble, tačno je da je tvoj Hitler bio ono što svi znamo da je bio, ali je Tvoja Angela gora od Hitlera. Ona porobljava dobar deo Evrope, i to na fini način. Zato je gora od Hitlera, a koliko vas poznajem, jer sam bio 20- tak godina u Austriji, i pratio vaš politički rad ni vi ne zaostajete puno za Hitlerom!

  • Maksim Vreme: 31.03.2014 17:19h

    Više ovaj Šojbe liči na Hitlera, fale mu samo brkovi.Putina mrze jer ga se boje, jer ugrožava njihovu dominaciju, zasnovanu lopovluku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP