Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Tanjug

Putin: Slede nove investicije
u NIS od 1,5 milijardi evra!

Autor: Tanjug | 01.11.2012 - 18:59:00h | Komentara: 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je pismom iz Moskve sve učesnike svečane ceremonije organizovane povodom puštanja u rad modernizovane Rafinerije u Pančevu i najavio nove investicije NIS-a u vrednosti od 1,5 milijardi evra.

Putin je naveo da je u tehnološku obnovu industrijskih kapaciteta NIS-a uloženo više od 500 miliona evra, a ukupan obim investicija u razvoj te kompanije premašio je 1,5 milijardi evra.

Ojačane veze sa Rusijom - Vladimir Putin

Najavio nove investicije u NIS: Vladimir Putin | Foto: AP

"To je samo početak - u najskorije vreme biće dodatno investirano još 1,5 milijardi evra," naglasio je je predsednik Putin, u pismu koje je pročitano na svečanoj ceremoniji u pančevačkoj rafineriji.

"Srdačno pozdravljam sve učesnike ceremonije otvaranja novog proizvodnog kompleksa rafinerije u gradu Pančevu", istakao je Putin i svima poželeo uspešan nastavak zajedničkog rada u korist naroda obe zemlje i u cilju daljeg jačanja rusko-srpske saradnje.

Završen je ogroman program modernizacije preduzeća, koji je realizovan uz učešće ruske kompanije "Gasprom njeft“, koja je vlasnik kontrolnog paketa NIS-a, napomenuo je Putin.

On je ukazao da se zajedničkim naporima ruske i srpske strane, za svega nekoliko godina, NIS pretvorio u savremeni energetski holding.

"Kompanija, u kojoj zajedno rade gradjani dveju zemalja, stabilno povećava dobit, povećava plaćanje u budžet Srbije i spremna je da osvoji nova tržišta Balkanskog regiona. Skladan uzajamni rad pri realizaciji ovog projekta - to je najbolji dokaz da su poslovni krugovi Rusije i Srbije sposobni da zajedno pretvore u život najambicioznije planove," navedeno je u pismu predsednika Ruske Federacije.

Dačić: Srbija izabrala pouzdanog partnera za NIS
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je jedan od prioriteta spoljne politike Srbije razvijanje što bližih i boljih odnosa sa Ruskom Federacijom, a obnova rafinerije u Pančevu pokazaće da je Srbija dobro izabrala pouzdanog partnera za Naftnu industrije Srbije.

Ivica Dačić

Razviti bliže i bolje odnose sa Ruskom federacijom: Ivica Dačić | Foto: FoNet

Dačić je na svečanosti povodom puštanja u rad modernizovane rafinerije Pančevo rekao da je cilj vlade Srbije da NIS bude najbolja i najveća kompanija na Balkanu.


Premijer Srbije je podsetio da je ruski parnet Gaspromnjeft uložio više od pola milijarde evra u modernizaciju rafinerije u vreme ekonomske krize, kao što je i obećao.


To je, kako je naglasio, još jedna potvrda da je Srbija izabrala pouzdanog partnera.


- Važno je da se na ovome ne stane i da se investiranje nastavi. Nastavak investiranja u sve segmente poslovanja NIS-a ključan je za razvoj privrede u Srbiji i čini podsticaj za razvoj industije na teritoriji Srbije - kazao je Dačić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP