Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VEZUJE SE ZA DINASTIJU KARAĐORĐEVIĆ

Putin vraća srpsko blago!

Autor: Kurir | 03.10.2014 - 09:21:00h | Komentara: 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin će 16. oktobra, prilikom posete Beogradu, doneti srpske ikone i blago koje je do sada čuvano u ruskim manastirima, a koje se vezuje za dinastiju Karađorđević.

Samo  čvrsto:  Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: FoNet

Jedan od najmoćnijih političara sveta u Konaku kneza Miloša otvoriće i izložbu posvećenu rusko-srpskim odnosima „Rusko-srpski svetovni i duhovni odnosi od 14. do 19. veka“.
– Gost iz Rusije sa sobom donosi i naše blago, uglavnom ono koje je pripadalo dinastiji Karađorđević, a koje je čuvano u njihovim arhivama. Tim povodom u Konaku kneza Miloša u toku su radovi, prostor se sređuje i ulepšava jer do 16. oktobra sve mora biti cakum-pakum .
Šef Kremlja u Beograd dolazi na proslavu 70 godina od oslobođenja Beograda od fašizma, a tom prilikom prisustvovaće i velelepnoj vojnoj paradi. Kako za Kurir najavljuje ministar odbrane Bratislav Gašić, vojni defile najverovatnije će uveličati i svetski poznata ruska akrobatska leteća grupa Striži (laste), koja leti avionima „mig 29“.- Voleo bih da kao gost dođe grupa Striži, to bi bilo fenomenalno da se vidi uz sve ono što će prikazati i srpski piloti, koji su takođe vrhunski obučeni. Osim njih, niko neće doći, jer je to vojna parada Vojske Srbije – kaže Gašić i dodaje da će ukupno paradirati 3.000 vojnika.

– Zadnje će biti ono što smo u prethodnom periodu osvojili od novih stvari, opreme, poput bespilotnih letelica, raketni sistemi, sve ono što možemo da prikažemo mi ćemo prikazati – kaže Gašić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP