Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! ISTRAŽUJE: KAKO ĆE SRPSKI ZVANIČNICI DA UGOSTE RUSKOG PREDSEDNIKA

Putina će čuvati 80 snajperista!

Autor: D. Ramadani - S. Vojinović | 08.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin za nedelju dana dolazi u Beograd, gde će 16. oktobra prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja našeg glavnog grada. Putin će u Srbiji će boraviti samo pet sati, a obezbeđivaće ga više od 80 srpskih snajperista, saznaje “Alo!”

Ruski predsednik obožava  sladoled od pistaća, doručkuje  kaše od žitarica i sir, a za ručak  voli obilne porcije mesa ili ribe

Ruski predsednik obožava sladoled od pistaća, doručkuje kaše od žitarica i sir, a za ručak voli obilne porcije mesa ili ribe | Foto: AP

- Prema protokolu, predsednik Putin će sa nekoliko svojih ministara i najbližih saradnika prisustvovati vojnoj paradi, na kojoj će učestvovati ukupno 2.600 naših vojnika. Parada počinje u 15.30 i tom prilikom visokim gostima iz Rusije Srbija će predstaviti sve ono najbolje što ima u vojsci. Osim prezentacije na zemlji, predstaviće se i po tri MIG-a 21 i 29, galebovi, 17 helikoptera...

Borba je život


Vladimir Putin je sportista i svakodnevno posle doručka pliva i ide u teretanu. Crni pojas u džudou stekao je sa 18 godina, a i danas trenira borilačke veštine, koje za njega predstavljaju životnu filozofiju. Ruski predsednik je izjavio da više voli da ima protivnike nego neprijatelje, kako u sportu, tako i u životu. “U ringu postoje rivali, a ne neprijatelji. To je ono što nas sport uči i nadam se da tako može da bude i u realnom životu”, rekao je Putin.

Predsednik Putin će se u Beogradu zadržati pet sati, ugostiće ga premijer Aleksanadar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić, a obezbeđivaće ga preko 80 najboljih srpskih snajperista - rečeno nam je u vrhu vlasti.

A kako će srpke vlasti ugostiti ruskog premijera, najlakše je proceniti na osnovu njegovih navika. Putin kasno doručkuje, tek oko podneva, a za doručak jede razne kaše od žitarica, mladi sir, koji Rusi zovu tvorog, i med. Za ručak jede meso ili ribu, a voli i slatkiše, posebno sladoled od pistaća.
“Iako volim rusku kuhinju, najviše volim da jedem sladoled od pistaća.
Ljudi sovjetske generacije, kojoj i ja pripadam, navikli su da cele godine jedu sladoled. Jeli smo ga naročito zimi, bez obzira na to što su nam roditelji branili da se na ruskim zimama dodatno rashlađujemo”, rekao je Vladimir Putin Anji fon Bremzen, autorki knjige “Ovladavanje umetnosti sovjetske kuhinje”.

Specijalci već  pročešljavaju teren

Specijalci već pročešljavaju teren | Foto: Nemanja Kostić


Predsednik Rusije je u prethodnom mandatu insistirao da se poveća količina hrane koja se nudi gostima na prijemima. Njemu se ne sviđa zapadna restoranska estetika, gde je na ogromnom tanjiru mali komadić mesa sa nekim prelivom.

“Goste treba nahraniti”, izjavio je tada Putin.
Alkohol retko pije. Na prijemima popije čašu vina, ako je sa veteranima, onda pije votku. S prijateljima najradije popije kriglu piva. Radni dan počinje tako što čita obaveštajne podatke iz Rusije, inostranstva i o svojoj ličnoj bezbednosti, a onda i domaću i stranu štampu. Putin ne voli internet i koristi isključivo “najsigurniju” tehnologiju za komuniciranje, što u prevodu znači: fiksni telefoni iz sovjetske ere i papir. Njegove kancelarije nemaju televizore.

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Jelovnik Putina i Buša


- Filet od divljači sa mariniranim pečurkama u sosu od malina i salata od povrća
- Male ruske palačinke (bline) sa crvenim kavijarom i pastrmkom
- Teletina u fondu tanderloin sa pečenim krompirom u sosu od crvenih ribizli
- Losos i džinovski rak u vidu koulibika (rusko jelo koje se sastoji od punjenog kolača, obično napravljeno sa lososom, heljdom, jajima, pečurkama)
- Pita od borovnica sa sladoledom

Torta za Putinov rođendan

Torta za Putinov rođendan

Novosađani slavili Putinov rođendan


Predsednik Ruske stranke Radivoj Miljanić organizovao je juče u bifeu “Putin” u Novom Sadu proslavu rođendana ruskog predsednika, a prolaznicima je deljena torta. Kako se uverio reporter 021.rs, torti su se najviše obradovali učenici iz obližnje srednje škole, mada su i pojedini građani prihvatili parče kolača, kao i zastavice Rusije koje su deljene.
 

Poslednji komentari
  • Stiw Vreme: 08.10.2014 11:27h

    Nema potrebe za snajpistima.. cuva ga ceo spski rod! Cuvace ga narod Srbije, jer mi ne zaboravljamo ;)

  • Dragan Vreme: 08.10.2014 14:10h

    Ja cu prvi da ga cuvam mojom glavom, rukama, telom,,

  • Lav Jašin Vreme: 08.10.2014 19:07h

    Živ nam bio predsjedniče! Eeeeeeeeeeeee, da i Srbi "oće nekada doživjeti ovakvog džavnika!

  • dejan Vreme: 09.10.2014 08:19h

    jadna smo mi država kad se oduševljavamo dolaskom jednog od najveći svetskih diktatora gde kao i kod nas nema slobode medija, pevačice rok grupe dobijaju višegodišnju zatvorsku kaznu jedne pesme itd..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP