Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GVOZDENE MERE OBEZBEĐENJA ZA RUSKOG PREDSEDNIKA

Putina će u Beogradu čuvati 7.000 policajaca!

Autor: S. Vojinović | 25.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Mere bezbednosti prilikom dolaska predsednika Rusije u Beograd 19. oktobra biće dodatno povećane, pošto Zapad sve više upire prstom na prvog čoveka Kremlja zbog ukrajinske krize, a posebno posle obaranje malezijskog aviona! Pored toga što se očekuje da će Putina u Srbiji obezbeđivati veći broj ruskih specijalaca, i srpska strana će podići mere bezbednsoti na najviši stepen do sada, saznaje „Alo!“.

Posetiće  Beograd 19. oktobra: Vladimir Putin

Posetiće Beograd 19. oktobra: Vladimir Putin | Foto: AP

Inače, ruske službe već su pojačale bezbednosni štit oko Putina posle nedavne informacije da je malezijski avion MH-17 neposredno pre nesreće putovao skoro istom rutom kao mlaznjak Vladimira Putina i da je zapravo meta mogao da bude predsednik Rusije.


Putin će posetiti Beograd dan uoči obeležavanja 70 godina od oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu. Susret ruskog državnika sa zvaničnicima Beograda utanačen je i prilikom nedavne posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.

- Dolazak i boravak Putina u Beogradu obezbeđivaće sigurno između 5.000 do 7.000 policajaca, od onih koji će biti u najbližem okruženju do snajperista na krovovima zgrada. Za tu priliku biće angažovani pripadnici Žandarmerije, Protivterorističke jedinice (PTJ) i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), policajci iz drugih gradova Srbije, koji će biti poslati kao ispomoć u prestonicu, ali i Vojska Srbije.
Većina policajaca koji će obezbeđivati trasu posete biće postavljeni na zadata mesta dan pre dolaska ruskog predsednika. Avion u kojem će biti Putin, nakon što uđe u srpski vazdušni prostor, pratiće avioni Vojske Srbije do sletanja. Uoči sletanja Aerodrom „Nikola Tesla“ biće zatvoren i na kratko će biti obustavljen vazdušni saobraćaj. Slične mere bezbednosti važile su i za ranije posete vrlo važnih svetskih moćnika, kao što su Hilari Klinton, Džozef Bajden, Dmitrij Medvedev, ali i kada je Putin pre tri godine dolazio u Srbiju - priča naš sagovornik iz bezbednosnih službi.

Iz bezbednosnih razloga, trasa Putinovog kretanja biće određena tek kada članovi ruske delegacije dostave štabu program putem posebnog protokola.
- Agenti Federalne službe bezbednosti Rusije u Beograd će doći sigurno dve-tri nedelje pre posete Putina. Uz pripadnike policije i domaće civilne službe bezbednosti, o sigurnosti Putina, u čijoj pratnji je nekoliko stotina ljudi, brinuće i ruski agenti, a uz njega će biti i lični telohranitelji, koji ga prate na svim putovanjima - priča naš sagovornik.
Kako saznajemo, Putin će i ovog puta, kao i ranije, u Beogradu boraviti samo par sati.

- Planirano je da predsednik u Beograd dođe u jednodnevnu posetu. On bi trebalo da se sastane sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Prvog čoveka Ruske Federacije sačekaće i ostali članovi vlade i predsednica Skupštine Maja Gojković - dodaje izvor „Alo!“.

Putin je bio u Beogradu 23. marta 2011. godine. Tada je razgovarao sa tadašnjim šefom države Borisom Tadićem, posetio je Skupštinu, „Marakanu“ i Hram Svetog Save.
Poslednji komentari
  • jovic dragan Vreme: 25.07.2014 15:41h

    Hvalim te Boze dolazi pravi Bog kod nas, iskren posten i pravoslavac. Srecna sam sto ce nakon tolikih godina Srbiju da poseti jedan normalan covek i Predsednik

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP