Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPALA

Putina Merkelova uzalud čekala zbog naše parade!

Autor: Tanjug | 17.10.2014 - 11:25:00h | Komentara: 0

Do susreta nemačke kancelarke Angele Merkel i ruskog predsednika Vladimira Putina u Milanu nije došlo. Kako javlja Blumberg, Putin je zakasnio na sastanak zbog parade u Beogradu.

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: AP

Putin je tokom šestočasovne posete Beogradu razgovarao sa državnim vrhom Srbije i prisustvovao vojnoj paradi podovom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda, a u Milano je stigao u večernjim časovima.
Merkelova i dalje planira da se susretne s Putinom, kao i sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, ali ne danas, već sutra, prenosi Blumberg
U izveštaju se navodi i da je "Putin preskočio susret sa Angelom Merkel da bi gledao paradu u Beogradu", kao i da je Merkelova prethodno kritikovala Putina da ne čini dovoljno da podrži prekid vatre između suprotstavljenih strana u ukrajinskom sukobu".

Vojna parada

Vojna parada se svidela Putinu

Putin, koji je u Milano stigao da bi prisustvovao dvodnevnom Azijsko-evropskom samitu (ASEM), večeras je trebalo da se sastane sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, uoči sutrašnjeg zvaničnog bilateralnog susreta između lidera Rusije i Ukrajine, objavila je italijanska agencija ANSA.

Angela Merkel

Angela Merkel | Foto: AP

Putinov portparol Dmitrij Peskov je za rusku agenciju Tas rekao da je sastanak sa Merkelovom nešto odložen zbog promena rasporeda, kao i da se nada da će vreme susreta biti dogovoreno naknadno.
Očekuje se da će večeras lideri ASEM-a prisustvovati večeri u organizaciji predsednika Italije Đorđa Napolitana, a očekuje se da će se nakon večere Putin sastati sa Napolitanom, navodi Tas.
Forum ASEM se zvanično otvara sutra ujutro, a prisustvovaće mu rekordan broj svetskih državnika - 51, navodi Ansa. Očekuje se da će na samitu biti reči o ekonomskoj krizi, naporima u borbi protiv starih i novih pretnji, uništenju oružja za masovno uništenje, kao i o ukrajinskom problemu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP