Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR PUTINČANIN (56) VERUJE DA IMA VEZE S RUSKIM PREDSEDNIKOM

Putine, brate, jesmo li mi rođaci?

Autor: R. Ćoralić | 15.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

„Putin i Putinčanin moraju da imaju neke zajedničke korene i ja to stalno vičem, ali me niko ne sluša... Hteo sam ja tim povodom da pišem lično i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ali nisam mogao da nađem sajt preko koga bi mogao zvanično da mu se obratim“‚ započinje za „Alo!“ svoju priču Aleksandar Putinčanin (56) iz Batajnice uveren da je u srodstvu sa ruskim predsednikom.

Ličimo, zar ne?:  Putinčanin i  Putin

Ličimo, zar ne?: Putinčanin i Putin | Foto: Milorad Milanković

- E, sad da li mi potičemo od njih ili oni od nas potpuno je nevažno, ali sam ubeđen da Putinčani imaju neke veze s Rusijom. Još pre tridesetak godina su mom bratu Dragoljubu, kad je bio u Sočiju, rekli da je Putinčanin rusko prezime - govori Aleksandar i dodaje da je njegov pradeda Aca, u vreme Prvog svetskog rata, bežeći od austrougarske vojske, otišao u Rusiju. Tamo je, kaže, ratovao na ruskoj strani, pa pretpostavljaju da se kasnije i oženio, ali nikad više nisu uspeli da saznaju nešto o njemu.
Aleksandar već godinama pokušava da uđe u trag svojim korenima i otkrića prenosi svojim potomcima.


Prvi seljak štrajkač


Aleksandar Putinčanin već 36 godina radi kao liftmonter u Vojnoj ustanovi „Beograd 2“. Jedno vreme je bio poljoprivrednik, ali je od tog posla morao da digne ruke. „Držao sam po 200 svinja, 40-50 junadi... Ma imao sam krave ko Samanta Foks, da ne veruješ. Ja sam bio prvi seljak štrajkač u Srbiji. Te 1987. oterao sam traktor pred SIV, pa su mi mašinu „uhapsili“, jer nije bila registrovana - objašnjava Putinčanin.

- Da znaju deca ko su i šta su. Ovo je moj jedini bankovni račun - kaže s ponosom Aleksandar i pokazuje fotografiju dve ćerke i sina.


A kad se onomad pojavila vest da postoji mogućnost da Vladimir Putin ima srpske krvi, njegove sumnje o rodbinskim vezama sa ruskim predsednikom ponovo su podgrejane. Tada je objavljeno da su se Putini u Rusiju doselili sa Kosmeta u vreme velike seobe Srba 1690.


- E kad bi se ispostavilo da imamo zajedničke korene, znao bih šta bi... Ne bi tražio nikakvu pomoć. Rekao bih, brate Putine, daj da vidimo je l‘ potičemo od iste loze, pozovi me u goste, želim samo da vidim taj Crveni trg, prisustvujem vojnoj paradi i proputujem transsibirskom železnicom... - skroman je Aleksandar, priznajući da mu niko još nije „nadenuo“ nadimak Putin, ali da bi zaista bio ponosan kad bi imao zajedničke pretke s prvim čovekom Ruske Federacije.

Otkud  sad ovoliki  rođaci:  Vladimir  Putin

Otkud sad ovoliki rođaci: Vladimir Putin | Foto: Profimedia


Tragajući za svojim poreklom Aleksandar je uspeo da otkrije da su se njegovi u Batajnicu doselili iz Čalme u Sremu.

- Prvi popis stanovništva bio je 1733. godine i prezime Putinčanin je bilo među prvima u Batajnici, a njihova kuća bila je deveta po redu koja je izgrađena. Međutim, nisam uspeo da pronađem odakle su Putinčani došli u Čalmu, ali mislim da su tu dospeli s Kosova ili s juga Srbije - veli on, ne skrivajući da je veliki zaljubljenik u rusku kulturu i tradiciju, ali da nikada nije imao mogućnosti da tamo otputuje.

- Zapad je lep, ali Rusija je Rusija - zaključuje Aleksandar uz napomenu da nipošto neće propustiti vojnu paradu jer mu je to jedinstvena prilika da uživo i izbliza, koliko to bude moguće, vidi ruskog lidera Putina, a možda svog dalekog rođaka.

Inače, prema istraživanju „Alo!“, u Srbiji postoji samo jedna porodica sa prezimenom Putin, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima.
Poslednji komentari
  • Deda Vreme: 15.10.2014 08:56h

    Aleksandre ti si poreklom pre iz Putinaca nego rod Putinu.

  • ja Vreme: 15.10.2014 16:00h

    ajde bre poki smanji malo znamo se

  • руссиа томорров Vreme: 15.10.2014 16:05h

    Александре, ако је то истина, ти си полубог, причај шта смо ти дужни, имаш пиво од мене, а од захвалног народа споменик у центру.

  • mr.burns frpm simpsons Vreme: 15.10.2014 16:46h

    jeste, ma isti ste, pljunuti putin!

  • selo gori a ... Vreme: 15.10.2014 18:47h

    vrlo moguće, al po babine linije!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP