Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROZIVKA

PUTINOV SAVETNIK: Porošenko je nacista!

Autor: Tanjug | 27.06.2014 - 09:47:00h | Komentara: 0

- Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenađena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja - kaže Sergej Glazjev.

Petro Porošenko

Petro Porošenko | Foto: Profimedia

Viši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, nazvao je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u izjavi za britanski Bi-Bi-Si nacistom, a Porošenkovu nameru da danas u Briselu potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom okarakterisao je kao nezakonitu.
- Evropa pokušava da navede Ukrajinu da silom potpiše taj sporazum. Oni su organizovali vojni udar u Ukrajini i pomogli da na vlast dođu nacisti. Ta nacistička vlada bombarduje najveći region u Ukrajini – izjavio je Glazjev za Bi-Bi-Si.
Na pitanje novinara da li smatra da je Porošenko nacista, Putinov savetnik za regionalne ekonomske integracije je odgovorio: “Naravno.”
On je dodao: “Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenađena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja.”
Glazjev je Porošenka nazvao “nelegitimnim predsednikom“, zato što glasači u nekim delovima Ukrajine nisu ni učestvovali na predsedničkim izborima održanim u maju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP