Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONSTANTIN MALFOJEV PLATIO DA PLAMEN STIGNE IZ JERUSALIMA

Putinov tajkun doneo sveti oganj u Srbiju!

Autor: E. A. | 14.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Konstantin Malofejev, ruski milijarder blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i osnivač Fonda „Svetog Vasilijia Velikog“, zaslužan je što je na Uskrs iz Jerusalima stigao Blagodatni oganj u Srbiju, Kosovo i Metohiju i Crnu Goru!

Doneo tri fenjera - jedan za  Beograd, drugi za Cetinje, treći za Banjaluku: Putin i Malfojev

Doneo tri fenjera - jedan za Beograd, drugi za Cetinje, treći za Banjaluku: Putin i Malfojev

On je, naime, finasirao sve što je bilo neophodno, a prema rečima mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, oganj je iz Jerusalima doneo episkop slavonski Jovan (Ćulibrk), koga je poslao patrijarh SPC Irinej.


- Poslat je sa našim blagoslovom i on je sveti oganj doneo u tri fenjera: jedan za Beograd, jedan za Cetinje i Podgoricu i treći za Banjaluku - kazao je Amfilohije i dodao da on uopšte ne poznaje Malofejeva, niti je ikada čuo za njegovu Fondaciju.

Prema pisanju crnogorskih medija, Malofejev je milijarder blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, a označen je kao glavna veza između separatista i Kremlja. Malofejev je poznat po finansiranju oružane grupe koju vodi „ministar obrane“ samoproglašene Narodne Republike Donjeck Igor Strelkov, koji je bio šef njegovog obezbeđenja. Bivši lider Donjecke republike Aleksandar Borodaj bio je PR Malofejeva.

Blagodatni oganj

Blagodatni oganj | Foto: Marko Đoković


Komentarišući da je na čelu Fonda čovek koji je povezan sa proruskim separatistima u Ukrajini i na listi je ruskih državljana kojima je Evropska unija uvela sankcije, mitropolit Amfilohije je rekao, da su „na evropskoj crnoj listi bili i Petar II Petrović Njegoš i Sveti Petar Cetinjski“.

Istovremeno, posle Beograda, Blagodatni oganj stigao je juče u manastir Gračanicu na Kosovu i Metohiji. Dočekali su ga episkop raško-prizrenski Teodosije, sveštenstvo eparhije i više hiljada vernika, koji su, kako obred nalaže, njegovim plamenom upalili snop od 33 sveće, koje simbolišu broj Hristovih godina. Blagodatni oganj je potom odnet u manastir Dečani i Pećku patrijaršiju. Liturgiju na drugi dan Uskrsa služio je episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, koji je rekao da Uskrs svake godine narodu na Kosovu i Metohiji donosi radost.

- Mi, koji smo raspeti sa Hristom, mi i vaskrsavamo sa Hristom, naročito na Kosovu i Metohiji - rekao je Teodosije.

Kosovo je druga prestonica Srbije


Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je prisustvovao liturgiji u Gračanici, kazao je da Srbija ima dve prestonice - jedna u Beogradu, a druga je Kosovo i Metohija.
- Svetinje koje su tamo su zajedno sa narodom posejane po čitavom Kosovu - rekao je Đurić.

Poslednji komentari
  • hmmm Vreme: 14.04.2015 11:57h

    i kome je palo na pamet da u ovu lepu pricu didate Djurica...to je onaj cije obezbedjenje -jer je on kukavica- tuce Srbe na Kosmetu i da...zar nije Djuric hazar? sta on zapravo radi na Kosmetu?

  • MILE Vreme: 14.04.2015 12:44h

    ''Separatisti'', Rusi u Ruskoj zemlji,naučite nešto iz istorije i geografije, pa onda pišite!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP