Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPASNA RABOTA

Putinovi protivnici ne žive dugo!

Autor: Ekipa Alo! | 25.03.2013 - 11:52:00h | Komentara: 3

Najjači samo ostaju! Vladimir Putin, predsednik Rusije, ostao je bez još jednog neprijatelja.

Tajkun Boris Berezovski najverovatnije je izvršio samoubistvo u svojoj kući u Velikoj Britaniji.

Boris Berezovski

Boris Berezovski | Foto: AFP

“Izgubio sam smisao života. Želim da se vratim u Rusiju. Živeo sam ni za šta, porodica me ostavila, nemam novca ni prijatelja”, rekao je navodno Berezovski u poslednjem intervjuu dan pred smrt.

Specijalni timovi britanske policije nisu pronašli nikakve opasne materije tokom pretraživanja kuće u kojoj je pronađeno telo Berezovskog. Smrt Borisa Berezovskog se za sada tretira kao “nerazjašnjen slučaj”.

Aleksandar Litvinjenko

Aleksandar Litvinjenko | Foto: AP

Berezovski je pobegao u Britaniju kako bi izbegao Putinove disciplinske mere prema tajkunima. Specijalni timovi obučeni za hemijske, biološke i nuklearne materije zaključili su nakon pretraživanja terena da ne postoji nikakva opasnost.
To odbacuje spekulacije da je Berezovski možda otrovan radioaktivnim polonijumom kao Aleksandar Litvinjenko, bivši agent KGB-a koji je preminuo 23. novembra 2006.

Čvrstom rukom  i protiv gej  populacije:  Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Reuters

Upravo je Litvinjenko pre smrti tvrdio da je dobio naredbu da likvidira Berezovskog. Britanci su optužili Andreja Lugovoja, drugog ruskog agenta, da je otrovao Litvinjenka.
Upravo je Litvinjenko pred smrt optužio Putina da stoji iza ubistva poznate novinarke Ane Politkovskaje.

Ana Politikovskaja

Ana Politikovskaja | Foto: AP

Ona je 7. oktobra 2006. sa dva metka u grudi i jednim u glavu ubijena u liftu zgrade u kojoj je živela u Moskvi. Posle velikog pritiska javnosti i međunarodne zajednice, policija je uhapsila deset osoba, među kojima je i jedan pukovnik FSB, umešanih u likvidaciju novinarke.
Politkovskaja je takođe bila Putinov neprijatelj i glasan protivnik rata u Čečeniji. Kremlj je tvrdio da iza njenog ubistva stoji Berezovski.

Tajkun Berezovski je bio blizak prijatelj Borisa Jeljcina, ali po dolasku Putina na vlast počinje “disciplinovanje” tajkuna.
Berezovski je pobegao iz Rusije, gde je u odsustvu osuđen na 19 godina robije. Njegova imovina se poslednjih godina osipala, a nedavno je počeo da rasprodaje umetnička dela.
Berezovski je begom u Veliku Britaniju izbegao sudbinu Mihaila Hodorkovskog, nekada najbogatijeg Rusa koji je 2005. osuđen prvo na devet, pa na još tri godine robije zbog utaje poreza.
Poslednji komentari
  • gradjanin Vreme: 25.03.2013 13:02h

    U Rusiji ne zive dugo a u Srbiji cak i ne smeju da napisu komentar.

  • misho Vreme: 25.03.2013 13:33h

    ...a u srbiji se kote protivnici domovine,kupuju zemlju za skotove na kojoj će srpska deca biti robovi,dobijaju fabrike za evro a zalihe robe nakon transakcije pune njihove račune na kipru,upravljaju pokojnikovom ukletom imovinom i još prete srbiji kako se ne isplati u njoj ulagati,kako ne bi bili premijeri(kao da im to neko nudi),otimaju narodu od usta i tiho ga ubijaju,generatori su bele kuge...bede,jada i čemera.a ti državo u ovom trenutku da imaš deset putina ne bi ti pomogli jer ti sama to ne želiš!

  • Serbischer Bandit Vreme: 25.03.2013 14:45h

    HarashoV! Raz' ValjuJ!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP