Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OGLASIO SE SINDIKAT KOMUNALACA

Putnica bez karte je nas napala

Autor: blic.rs | 25.01.2015 - 16:57:00h | Komentara: 10

Sindikat komunalne policije oglasio se danas saopštenjem za javnost u vezi sa incidentom koji se juče popodne dogodio u Zemunu kada su komunalni policajci stavili lisice na ruke putnici bez karte A.S. (30) i odvezli je u policijsku stanicu.

a

Incident se dogodio juče u Zemunu

Saopštenje Sindikata komunalne policije prenosimo u celosti:

"U vezi Vašeg teksta u novinama vezano za intervenciju komunalnih policajaca u Zemunu prema licu u prekršaju koje je pružalo aktivan otpor i nije postupilo po naređenjima komunalnih policajaca, koje je pokidalo metalnu pločicu sa prezimenom i pocepalo jaknu i dugmad na košulji komunalnom policajcu obaveštavamo Vas sledeće:


Sindikat Komunalne Policije osuđuje svaku vrstu neprimerenog nasilja, a naručito onu koja se iskazuje u nasilju nad istinom i u cilju krivljenja istine.


Ovih dana svedoci smo orkestrirane kampanje, koja lik i delo komunalnih policajaca bespomučno provlači kroz blato, tendenciozno prezentujući samo jednu stranu medalje, iako je poznato da svaka priča ima dve strane. Naša strana, kao po običaju, ostaje uskraćena za svoju istinu, i možda će biti objavljena u nekom demantiju, u nekom mediju, kada već pregori.


Obaveštavamo Vas da su komunalni policajci prilikom asistencije kontrolorima bus-plus sistema kontrole karata, koju su izvršavali po službenom nalogu prema putnici koja je zatečena u prekršaju "vožnja bez važeće i ispravne vozne isprave’’, čl.36, stav3 Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, za koji je propisana kazna u iznosu od 6.000 dinara u vidu prekršajnog naloga, u svemu postupili u skladu sa Zakonom datim ovlašćenjima i postupno.


Takođe Vas obaveštavamo da lice ženskog pola koje je zatečeno u prekršaju nije vezano sredstvima za vezivanje zbog bus plus kartice već što nakon učinjenog prekršaja a prilikom postupanja komunalnih policajaca je prvo odbilo svaku taktičku komunikaciju, sva upozorenja i naređenja da omogući ličnu kartu ili drugi dokument sa slikom radi sačinjavanja prekršajnog naloga za učinjeni prekršaj a zatim je odbilo naređenje da bez upotrebe sredstava za vezivanje bude dovedeno u PS Zemun radi utvrđivanja identiteta, sve vreme pružajući aktivan otpor ovlašćenim službenim licima komunalnim policajcima i pokušavajući da pobegne i udalji se sa lica mesta.


Nakon što su iscrpljena sva blaža ovlašćenja koja nisu dala rezultat jer je žensko lice i činilac prekršaja bilo agresivno, pružalo otpor i pokidalo pločicu sa prezimenom komunalnom policajcu, pocepavši mu deo uniforme, i dugmad na košulji, tek tada je lice vezano sredstvima za vezivanje i privedeno u stanicu policije.


Obaveštavamo Vas da komunalni policajci ne postupaju selektivno i da prema svim prekršiocima propisa iz naše nadležnosti postupamo po zakonu isto, bez obzira na boju kože, versku pripadnost, narodnost ili pol, mi ne vršimo diskriminaciju prilikom postupanja vodeći računa prema određenim grupama kao i drugim okolnostima po zakonu.


Pitamo javnost koja ovo osuđuje da li su ostala lica ženskog pola koja su zatečena u prekršaju i dala ličnu kartu komunalnim policajcima postupila po zakonu i opšte prihvaćenim društvenim normama i standardima i da li za samo jedno žensko lice u prekršaju zakoni i drugi akti ove države i grada Beograda ne važe?


Šta bi se desilo kada bi se žensko lice u prekršaju tako ponašalo u nekoj od evropskih zemalja prema kojima i mi težimo da uredimo naš sistem vrednosti.
Zato apelujemo, ne ubijajte istinu unapred, ne tražite krivca na pogrešnom mestu, ne donosite presude unapred, već ostavite nadležnima da to rade. Svaka Vaša unapred doneta osuda, za nas u plavim uniformama, znači nove napade, a bilo ih je do sada na desetine, i o tome niko ne piše, to nikoga ne zanima, jer mi smo valjda dežurni krivci za sve, obični službenici koji ne mogu da se mere sa građanima "zvezdama". Sve navode o dogadjaju možete čuti i od ovlašćenih lica u komunalnoj policiji kao i Načelnika komunalne policije ili predstavnika Sindikata Komunalne policije Beograd, koji je spreman da ispriča pravu istinu o dogadjaju.( tel.poznat samo vasoj redakciji i Vama).


Sindikat oštro osuđuje nezakonito snimanje od strane N.N. lica kao i stavljanje takvog snimka dostupnim javnosti što predstavlja krivično delo i za šta ćemo podneti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca.


U nadi da cete objaviti objektivno o svemu sto se zaista i dogodilo kao novina u koju mi imamo poverenje i dobru saradnju kao i do sada, srdačno Vas pozdravljamo!!!" - stoji u saopštenju Sindikata komunalne policije.

Poslednji komentari
  • toma Vreme: 25.01.2015 17:07h

    vi ste nevinasca kao moja pokojna baba

  • zemunac Vreme: 25.01.2015 17:19h

    Ukinite komunalnu polociju sramota sta rade nek ih Dinkic vodi kuci

  • zika Vreme: 25.01.2015 18:53h

    pa nesto tako nije bilo na snimku. i zasto da tuze onog ko je to snimio pa nije to tajni zadatak pa i njima je u interesu da se vidi istina

  • zeljko Vreme: 25.01.2015 21:24h

    Svaka Vam cast tako i treba, vi samo casno i posteno radite svoj posao.Steta sto vas nema vise da se uvede reda u ovu drzavu.Nema kartu neka ide peske ili sedi kuci.

  • Pera Vreme: 25.01.2015 21:46h

    SRAMOTA,SRAMOTA I SRAMOTA....Sledeci korak je privodjenje,legitimisanje i kontrola politickih neistomisljenika...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP