Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POJAŠNJENJE IZ MINISTARSTVA ODBRANE

Računi Srpske banke neće biti preneti u Poštansku štedionicu!

Autor: Beta | 14.01.2015 - 11:48:00h | Komentara: 0

Računi iz Srpske banke neće biti preneti u Poštansku štedionicu, već će klijenti po svojoj želji moći da ih prenesu i u druge banke, rekao je danas agenciji Beta državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević.

Srpska banka

Srpska banka | Foto: Tanjug/Saša Petrović

Srpska banka će, po odluci Vlade Srbije, od februara ove godine postati isključivo banka namenske industrije, a sve njene ekspoziture, osim u Beogradu, biće zatvorene.
- Računi građana neće biti preneti u Poštansku štedionicu, niti u bilo koju drugu banku, kao što je to bio slučaj sa bankama koje su ranije ugašene. Klijentima je ostavljena mogućnost da sami izaberu banku sa kojom žele da nastave poslovni odnos, a da nakon toga dodju i ugase račune u Srpskoj banci - kazao je Đorđević.
Računi koji ne budu ugašeni do zatvaranja ekspozitura biće preneti u beogradsku ekspozituru, u Savskoj 25. Srpska banka će, po rečima Đorđevića, nastaviti da servisira sve svoje klijente do momenta dospeća njihovih obaveza.
Na pitanje šta će biti sa računima pravnih lica u banci, odnosno preduzeća koja nisu iz oblasti namenske industrije, Đorđević je kazao da će oni biti ugašeni.
- Naplata potraživanja od pravnih lica će se obavljati u skladu sa procedurama Agencija za osiguranje depozita, jer su u Agenciju preneti svi plasmani privrede zbog reogranizacije Srpske banke - objasnio je Đorđević.
Srpska banka zapošljava 272 radnika, a nakon reorganizacije banku će napustiti 211 zaposlenih koji će dobiti otpremnine od 300 evra po godini radnog staža kod poslednjeg poslodavca.

Monistar odbrane Bratislav Gašić juče je izjavio da građani ne treba da brinu za svoje uloge u Srpskoj banci.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP