Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MRKONJIĆ SE NE PLAŠI REKONSTRUKCIJE

Radenković menja Mrku?!

Autor: E. A. | 03.07.2013 - 23:09:00h | Komentara: 2

Kako se Milutinu Mrkonjiću zbog brojnih gafova uveliko drma fotelja u Nemanjinoj 11, Dejan Radenković, poslanik Socijalističke partije Srbije, jedan je od glavnih kandidata za novog ministra saobraćaja, saznaje “Alo!”.

Ružićev kandidat  za ministra saobraćaja: Dejan Radenković

Ružićev kandidat za ministra saobraćaja: Dejan Radenković | Foto: Željko Šafar

Prema našim informacijama, za Radenkovića kao Mrkinog naslednika uveliko lobira Branko Ružić, šef socijalista u republičkom parlamentu i predsednik Izvršnog odbora SPS-a, koji je izuzetno blizak s Radenkovićem.
Naš izvor blizak socijalistima kaže da Ivica Dačić još nije saopštio eventualnog Mrkonjićevog naslednika.


Žarko se ne odvaja od Dačića!

Od kako je zabrljao u vezi s malom maturom i zbog toga se našao u vrhu liste onih koji bi do kraja meseca mogli da budu „rekonstruisani“, ministar prosvete Žarko Obradović počeo je u stopu da prati Dačića.
- On se bukvalno ne odvaja od svog partijskog šefa, trudi se da mu se na sve načine nametne i pokaže lojalnost stranci i Vladi ne bi li tako sačuvao poziciju - opisuje naš izvor.

- Od kada je ime Milutina Mrkonjića pomenuto kao ime glavnog kandidata da u okviru najavljene rekonstrukcije odleti iz Nemanjine 11, u stranci su počela lobiranja ko bi bio njegov eventualni naslednik u ovom prestižnom kabinetu. Iako Dačić ni neformalno u razgovoru sa partijskim kolegama do sada nije nikoga pominjao, Ružić ne gubi vreme i uveliko lobira za Radenkovića.
Ipak, to je vrlo diskutabilno, jer nema nikakvog iskustva u oblasti saobraćaja. Ružić je ideju da ovaj poslanik bude Mrkina zamena rekao nekim ljudima iz partije koji su to preneli Dačiću. Premijer se s tim nije složio i poručio je da je Radenković još mlad i zelen za tako visoku funkciju i da će morati još da se kali - objašnjava naš sagovornik. Inače, Radenković je jedan od najaktivnijih poslanika SPS-a u republičkom parlamentu. Rođen je 1971. godine u Prištini, a po zanimanju je ekonomista. Potpredsednik je Odbora za Kosovo i Metohiju i član Odbora za urbanizam i građevinarstvo.

Da podsetimo, kao što je “Alo!” već pisao, u vrhu SPS-a već duže vreme tinja netrpeljivost između lidera i premijera Ivice Dačića i Branka Ružića, koji deluje kao prava opozicija premijeru u okviru stranke. Taj animozitet se posebno intenzivirao od otvaranja brojnih predmeta sumnjivih privatizacija.

Zadovoljan  sobom: Mrkonjić

Zadovoljan sobom: Mrkonjić | Foto: Mladen Šurjanac

Mrkonjić: Ne plašim se!


Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je da se ne plaši rekonstrukcije Vlade Srbije, ističući da ona ne bi značila smenu ministara, već ojačavanje redova.
- Ne plašim se rekonstrukcije, taman posla. Prvo, to neće biti smena jer rekonstrukcija Vlade znači ojačavanje redova - rekao je Mrkonjić. On je kazao da ne beži od polaganja računa i otvaranja pitanja rekonstrukcije s obzirom na to da je, kako je rekao, zadovoljan radom svog ministarstva, koje je radilo u teškim uslovima.

Poslednji komentari
  • malac Vreme: 04.07.2013 07:25h

    gospodine mrki i treba da odete i zbog onog sramnog auto puta za novi sad gde su rupe do rupe a tek sto je zavrsen pa i zbog ovog propusta sa hrvatskom trebali ste da predvidite guzve jer je tako bilo i kad su druge drzave pristupale i da date nalog spediterima da ih usmere prema madjarskoj rumuniji jer bolje je tri sata duze voziti nego trideset cekati

  • Velko Vreme: 04.07.2013 08:48h

    Po HALO EFEKTU vidim da je Radenković GENIJE. Pa on će biti gori od Mrke! Lobira Ružić za njega. Velika referenca za njegovu stručnost. Pratite tragove njihove imovinske karte pa ćete svašta otkriti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP