Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IAKO IM JE DONIRAN

Radiju Gračanica oduzeli nameštaj! (VIDEO)

Autor: Rtv puls / radiokim.net | 30.09.2013 - 18:14:00h | Komentara: 1

Zahvaljujući rukovodstvu SO Gračanica ova medijska kuća i zaposleni danas su ostali bez kompletnog nameštaja.

ss

Rukovodstvo Radio Gračanice i Mreže Most oštro kritikuje jednostranu odluku SO Gračanica da ovoj medijskoj kući oduzme sav nameštaj koji je svojevremeno donirala.  Ova, kao i odluka da se na trećem spratu Radio-televizijskog centra u Gračanici otpočne sa pripremanjem prostorija za smeštaj dopisništva RTK2 na srpskom jeziku, neće pokolebati zaposlene u Radio Gračanici da nastave da profesionalno obavljaju svoj posao. Ovakav stav rukovodstva SO Gračanica, menadžment Radio Gračanice i Mreže Most vidi kao svojevrsni pritisak uperen prema Radio Gračanici i svemu što je ova medijska kuća radila od 1999 godine.

Direktor Radio Gračanice Saša Sekulić kazao je da je o oduzimanju nameštaja obavešten telefonom od strane direktora administracije u opštini Gračanica bez ikakvog obrazloženja.

“Šta je pravi razlog zaista ne znamo. Jednostavno, pozvan sam telefonom i rečeno mi je da će nameštaj koji je donirala opština Gračanica biti oduzet. Prema mojim informacijama, taj nameštaj je odnet u Dom kuture. Da li je to njima potrebno, ili je nešto drugo u pitanju zaista ne znam”, kazao je Sekulić.

Kada je u pitanju odluka SO Gračanica da se na trećem spratu useli RTK2 na srpskom, Radio Gračanica ne ulazeći u uređivačku politiku RTK 2 kanala na srpskom jeziku i njihove potrebe za otvaranjem dopisništva na par kolimetara od Prištine, gde je sedište ove medijske kuće, ne može dopustiti narušavanje sopstvenog integriteta i medijske nezavisnosti ovakvim potezima. Presedan je da odlukom SO Gračanica u istoj zgradi budu smeštena dva potpuno odvojena i uređivački različita, ali ipak direktno konkurentna medija. Ono što što bi bio logičan potez, jeste pokušaj otvaranja nekog centra, a koji bi zadovoljavao potrebe lokalnog stanovništva. Podsetimo, izgradnja temelja zgrade Radio-televizijskog centra počela je 2001.godine sredstvima Vlade Republike Srbije, u periodu dok je privremenu upravu na Kosovu i Metohiji obavljao UNMIK, i kada SO Gračanica nije postojala. Projekat zgrade finansirala je Radio Gračanica sopstvenim i sredstvima države Srbije, a izgradnju objekta SO Gračanica.

Radio Gračanica saopštava javnosti da će kao i do sada biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, deliti zajedničku sudbinu i da nikada neće pokretati procese koji će narušavati nacionalne interese, posebno ne u u trenutku kada se srpski narod na Kosovu i Metohiji izlaže neviđenoj torturi.Izvor: Radio Gračanica.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 01.10.2013 07:16h

    *prodani* srbi i dalje rade prljavi posao za albance odvajajuci svoj narod od matice

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP