Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPRKOS ZABRANI

Radikali se sa Šešeljem okupili ispred Skupštine! (FOTO)

Autor: Tanjug | 11.07.2015 - 12:06:00h | Komentara: 10

Predstavnici Pokreta Dveri zapalili su danas u Crkvi svetog Marka u Beogradu sveće za pomen svim stradalim Srbima, a ispred Skupštine Srbije došao je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Šešelj

Vosjislav Šešelj | Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Šešelj je oko 12 sati došao ispred zgrade parlamenta, gde je bio okružen policajcima, dok je oko tridesetak pristalica radikala i Srpskog sabora Zavetnici bilo okupljeno malo dalje.

Oni su nosili transparente na kojima piše "Dosta laži - Potočari" i majice sa obeležjima Srpske radikalne stranke.
Pristalice Srpske radikalne stranke onemogućene su danas da pred Skupštinom Srbije u Beogradu održe mirne proteste "protiv laži o Srebrenici", ali je lider radikala Vojislav Šešelj uspio da priđe "Srpskom zidu plača", koji je postavljen ispred te institucije, i oda počast svim srpskim žrtvama.

Šešelj, praćen jakim policijskim obezbeđenjem, pridružio se ostalima i poručio da su srpski radikali i ostale patriotske snage uspele da spreče "izdajnike srpskog naroda da performansom `Sedam hiljada` oskrnave svetu srpsku zemlju i srpske žrtve".
"Sprečili smo plan zapadnih propagandista i bosanske islamske džamahirije da se teška kleveta iznese protiv srpskog naroda i da se Srbi optuže za genocid, a u Srebrenici nije bilo genocida", poručio je Šešelj.
On je naglasio da se u Srebrenici desio zločin, koji treba procesuirati, ali da niko ne može na srpska pleća da stavi hipoteku genocida i da niko ne sme u ime srpskog naroda na to da pristane.
Šešelj je rekao da se u Potočarima ne sahranjuju samo muslimani poginuli na tom području, već i posmrtni ostaci brojnih nestalih Srba, te poručio da je zadatak svih da se istina utvrdi, a raskrinkaju "izdajice srpskog naroda poput Nataše Kandić, Sonje Biserko i Staše Zajaka".

U blizini zgrada Predsedništva i Skupštine Srbije, kao i u Pionirskom parku, prisutne su pojačane policijske snage i Žandarmerija.

Inače, policija je juče zabranila sve skupove koji su bili planirani za danas, na godišnjicu Srebrenice, pošto su desničarske organizacije i nevladine organizacije planirale okupljanja na istom mestu, ispred parlametna.

U Crkvi svetog Marka, pristalice Dveri zapalile su sveće za sve stradale Srbe u srebreničko-podrinjskom kraju od 1992. do 1995. godine, ali i Srbe stradale tokom Prvog i Drugog svetskog rata.

Skupština

Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Oni su želeli da prošetaju do Skupštine Srbije kako bi se poklonili takozvanom "srpskom zidu plača", ali pošto im nakon razgovora sa policijom to nije dozvoljeno, razišli su se.

Oni su nosili transparente na kojima piše "EU rezolucije su rezultat prostitucije".

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da srpski narod nije osvajački, genocidan i zločinački već da je upravo on tri puta preživeo genocid u 20. veku.

"Sramota je takav narod etiketirati kao genocidan", rekao je Obradović, koji je naveo da je od 1992. do 1995. godine u srebreničko-podrinjskom kraju ubijeno 3.260 Srba, među kojima mnogo žena i dece, a od strane muslimanskih snaga predvođenih Naserom Orićem.

Obradović smatra i da su srpske žrtve danas zanemarene i da se negiraju.
On je ocenio i da je odlazak u Potočare zvaničnika Srbije "direktno učestvovanje protiv svog naroda".

Govoreći o Republici Srpskoj, on je rekao da je jedan od ciljeva i da se njoj pripiše etiketa genocidnosti, kako bi bila ukinuta.

dVERI

Članovi Starešinstva Pokreta Dveri Vladan Glišić i Boško Obradović ispred Crkve svetog Marka | Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je najveća srpska nacionalna pobeda u poslednjih sto godina i Beograd ne sme da je se odrekne, kao što se, kako tvrdi, odrekao Kosova i Metohije.

Predstavnici Dveri će, kako je najavio, sutra otići u srpsku crkvu u Srebrenici i obići srpska vojnička groblja u srebreničko-podrinjskom kraju.

Obradović tvrdi da je njemu i drugim predstavnicima Dveri sinoć zabranjen izlaz iz Srbije kad su krenuli na promociju knjige u Skelane u Republici Srpskoj.

On je istakao da srpski narod nije narod koji kleči, puzi i leži ispred Skupštine Srbije.
Poslednji komentari
  • Sandraaa Vreme: 11.07.2015 12:46h

    Ovi ocigledno nemaju sta da rade pa paradirajum sve to treba lepo otpustit sa posla a one koji zele da rade zaposliti. Dzabalebarosi jedni su svi ti koji paradiraju !!!!!

  • Saki Vreme: 11.07.2015 13:06h

    Kako Vucic radi i ukinuce Rep.Srpsku, nij trebao das ide u Srebrnicu. A sta je sa Olujom to nije genocid a Srebrenica jeste, nema pravde.

  • RITZA Vreme: 11.07.2015 14:55h

    ZAHVAL;JUJU VAM SVE SRPSKE ZRTVE STO STE SE IZBORILI ZA NJIH .PRODATE DUSE .

  • Mile Vreme: 11.07.2015 16:44h

    Šešelj dobio najmanje 5%, zbog napada na Vučića!

  • nansi Vreme: 11.07.2015 21:18h

    Oboleo od karcinoma a sve srii i siri!!!!!!Kod Seselja sve nesto naopako samo jezik i dalje britak kao ostra sablja!!!!!!!!!!!!!!Njegova iskrenost i genijalnost su na zalost dugi niz svetlosnih godina udaljene od politike i danasnje realnosti.Srecan mu put u zaborav!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP