Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRETNJE PREMIJERU

Radikali: Vučiću ne igraj se glavom, seti se Đinđića

Autor: Beta | 28.06.2014 - 14:03:00h | Komentara: 9

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas Haški tribunal da odmah i bezuslovno oslobodi Vojislava Šešelja, a premijera Srbije Aleksandra Vučića da se "ne igra glavom" i ne hapsi Šešelja po povratku u Srbiju.

Nemanja Šarović pali zastavu EU

Nemanja Šarović pali zastavu EU | Foto: FoNet

"Ako se desi da Šešelj dođe u Srbiju, poručujemo Vučiću da se ne igra i ne pokušava da ga hapsi. Neka razmisli kako su prošli svi koji su hapsili Šešelja, od Tita do Đinđića. Svi su oni odavno nestali sa političke scene i to je poruka koju danas upućujemo Vladi Srbije", rekao je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović na mitingu na beogradskom Trgu Republike.
Mitingu je prisustvovalo oko 1.000 pristalica SRS, koji su nosili stranačke zastave i zastave sa likom Šešelja i vikali "izdaja, izdaja" na pominjanje Vučića i predsednika Srbije i Tomislava Nikolića.
Šarović je istakao da Šešelj nikada neće prihvatiti uslove Haškog tribunala da u Srbiji zapravo bude u kućnom pritvoru i bez mogućnosti javnih nastupa.
"Šešelj će se vratiti, možda za dva meseca, možda za šest meseci. Tada ćemo krenuti da obaramo dosovski režim, jer ono što je nekada bio izdajnik Zoran Đinđić, danas je izdajnik Aleksandar Vučić", rekao je Šarović.
Potpredsednik SRS Milorad Mirčić rekao je da na svetu nema dva čoveka koja Šešelja više mrze od Vučića i Nikolića.
"Znaju oni kakva je njihova sudbina i šta ih čeka ako se Šešelj vrati. Narod u Srbiji može sve da oprosti, ali izdaju nikada ne prašta i ono što rade Nikolić i Vučić se pamti i biće im vraćeno", rekao je Mirčić.

Radikali čekaju vojvodu da  ih povede protiv vlasti

Radikali čekaju vojvodu da ih povede protiv vlasti | Foto: AP

Potpredsednik SRS Zoran Krasić rekao je da je vlasti "gusto i vrcka se" zbog zahteva Haškog tribunala da u Srbiji napravi kućni pritvor za Šešelja i da "jedan stražar bude Nikolić, a drugi Vučić".
"Ali, to su i potpisali, da sahrane živu Srbiju. Tražimo da Šešelj odmah bude bezuslovno oslobođen i da se vrati svom narodu i preuzme vlast u Srbiji", rekao je Krasić.
Funkcionerka SRS Nataša Jovanović rekla je da se Nikolić i Vučić "kriju ispod skuta" Anglele Merkel i Tonija Blera i da ne znaju da rade ništa osim da spletkare i budu u funkciji tajkuna i "odabranog mafijaša" Stanka Subotića Caneta.
Skup SRS je održan na Vidovdan i stogodišnjicu atentata na Franca Ferdinanda, a govornici su upoređivali Gavrila Principa i Šešelja, za koga su naveli da je "današnji mladobosanac" i borac za slobodu, istinu i pravdu.
Poslednji komentari
  • Lejla Vreme: 28.06.2014 14:29h

    Ne shvatam zasto se pridaje toliki znacaj Seselju,smatram da drzava i vlada ne treba da reaguju na prozivke ovog coveka, i njegovih sledbenika,vec da se okrene svojim gradjanima i poboljsanju kvalitetnog zivota za sve nasda posteno i casno rade svoj posao kao i do sada

  • 888 Vreme: 28.06.2014 15:16h

    Svaka cast RADIKALIMA,nama trebaju Radikalne promene i Serijatski zakoni mislim na stroge kazne za poiticare-lopove. Molim se za SESELJA i njegovu porodicu

  • gradjamin beograda Vreme: 28.06.2014 15:57h

    ja stvarno ne mohu da verujem da se ovako ljudi ponasaju i nisu sankcionisani zbog svojih teci sta ce drzava da uradi kad se ovako neko ponasa sa ljudima na vlasti sta ce mo mi jadnici koji nemamo nikakvu zastihu ako se nekome suprostavimo ja se stvarno bojim da zivim u ovakvoj drzavi gde mi deca svskogdana citaju o ptetnjama nasilju klanju sta da ocekujem od svoje dece sta urait

  • beograd Vreme: 28.06.2014 17:16h

    Ako dodje SESELJ na vlast zna se da idemo odma svi na Kososvo...

  • Petar Vreme: 28.06.2014 17:28h

    Ukoliko se Srbija ne prikloni stavu EU po pitanju Rusije, dobija Sekija kao faktor destabilizacije aktuelne vlasti. Uvek imaju spremna dva poteza pre nas, zato i igramo stalno kako nam oni sviraju. Vucicu i Tomo, cetnicke vojvode i kumovi, dobro se drzite, stiza vam kum i vojvoda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP