Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GOLGOTA

Radili smo kao robovi!

Autor: P. V. | 12.10.2012 - 08:44:00h | Komentara: 0

Posle tromesečnog boravka u Belorusiji, gde su radili za firmu “Srb-Belo-stroj”, koja im nije davala plate, grupa srpskih građevinaca stigla je kući nakon što ih je deportovala ekstradiciona policija.

Miroslav Jataković i Krsta Radović

Miroslav Jataković i Krsta Radović | Foto: Predrag Vujanac

- U Belorusiju smo otišli jer nam je obećan posao na gradnji hotela, benzinske pumpe i još nekih objekata u Minsku koji će biti plaćen pet dolara na sat, sa dva obroka dnevno i hotelskim smeštajem.

Negoslav Milivojević, koji nas je sačekao na železničkoj stanici, obećavao je kule i gradove, ali su nas u zaseoku Zaslavlje, gde smo bili smešteni, dočekali ruinirani objekat bez struje, vode i toaleta, spavanje na krevetima koje smo sami napravili od starih daski i hrana sa kazana, četvrt hleba sa paštetom ili jabuke i šljive koje smo sami sakupljali - pričaju Valjevci Miroslav Jataković (57) i Krsta Radović (33) i navode da nikakav ugovor nisu dobili za tromesečni posao.

- Krivično ćemo goniti Negoslava jer ovo što smo doživeli je klasičan primer robovlasništva. Radilo se po 10 sati dnevno, a plate nije bilo. Negoslav se kleo da mu novac, koji je navodno trebalo da mu isplati ruski partner, još “nije legao”. Onda je prestao da dolazi i da se javlja, da bi se ispostavilo da je njegova firma samo podizvođač radova.
Vlasnik ruske firme “Juta” nam je potvrdio da je Milivojeviću prebacio novac za naše dnevnice i da para nema. Ipak, je bio korektan i dao nam je po 500 dolara za vreme koje smo radili kod njega, ali nam je Negoslav u proseku ostao dužan od 1.000 do 1.500 dolara - ogorčeni su građevinci.

- Već smo kontaktirali s advokatom, koji će podneti tužbu protiv Milivojevića za prevaru. Od para za rad u Belorusiji smo se oprostili, ali želimo da upozorimo druge da ne nasedaju na mešetare koji nude unosan biznis u inostranstvu bez ikakvih papira - poručuju Jataković i Radović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP