Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAMENJENA PREDSTAVNICIMA MEDIJA

Radionica „Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i novi mediji“

Autor: E.A. | 29.03.2014 - 16:51:00h | Komentara: 0

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Petar Bošković otvorio je danas radionicu „Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i novi mediji“ u kongresnom centru „Andrevlje“ na Fruškoj gori, namenjenu predstavnicima medija koji prate sistem odbrane.

mionistarstvo

Foto: mod.gov.rs

Tom prilikom, pukovnik Bošković je istakao da je Ministarstvo odbrane jedno od retkih u našoj zemlji koje u komunikaciji sa javnošću koristi i društvene mreže, najavljujući organizacijske promene u toj Upravi koje su upravo posledica rastućeg značaja i važnosti tog vida nastupa u javnosti. On je, takođe, ukazao na značaj uloge oficira za odnose sa javnošću u našem sistemu odbrane, kao i na set uputstva i pravilnika vezanih za nastup u medijima i odnose sa javnošću koje je Ministarstvo odbrane izradilo i čija izdanja redovno ažurira. Pukovnik Bošković ukazao je istovremeno na važnost edukacije korisnika društvenih mreža u sistemu odbrane, kao najbolji način za prevenciju njihove zloupotrebe.

U nastavku dvodnevne radionice o internetu, novim medijima i društvenim mrežama u Srbiji govorili su dr Borislav Miljanović, direktor agencije „Represent Communications“ i Ana Mirković, direktorka Instituta za digitalne komunikacije, koji su istakli značaj sadržaja koji se plasira na društvenim mrežama kao jedan od važnih činilaca uspešne komunikacije na društvenim mrežama, ukazujući na efekte i prednosti pojedinih društvenih mreža u odnosima sa javnošću.
O tome kako mediji i novinari koriste internet i društvene mreže govorili su Zoran Stanojević, urednik u RTS-u, kao i Ratko Femić, novinar „Novog magazina“, a o nastupu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na internetu i društvenim mrežama izlagali su portparol tog ministarstva major Jovan Krivokapić i rukovodilac Grupe za internet Uprave za odnose sa javnošću major Zoran Bobar.
Drugi dan susreta rezervisan je za iskustva međunarodnih organizacija u korišćenju novih medija i društvenih mreža, kao i za iskustva državnih institucija u toj sferi.
Radionica je organizovana uz podršku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP