Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUŽILAC ZA ALO!

Radisavljević: Nema
organizovanog zemunskog klana!

Autor: A. D. - S. Vojinović | 14.11.2012 - 01:00:00h | Komentara: 2

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević tvrdi da zemunski klan danas kao organizacija više ne postoji.

Miljko Radisavljević

Miljko Radisavljević | Foto: Željko Šafar

- Svi pripadnici zemunskog klana koji su definisani u krivičnim postupcima nisu među živima ili su u zatvoru. Nema podataka da postoji nov zemunski klan, koji deluje kao organizovana kriminalna organizacija - izjavio je Radisavljević.


Španci ispituju Zver zbog Jureta
Španski istražni sudija i tužilac saslušaće u naredna dva dana Sretka Kalinića zvanog Zver, optuženog za seriju zločina, zbog svirepe likvidacije člana zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u Madridu. Španski istražitelji sumnjaju da je Jurišića ubio Kalinić po nalogu Luke Bojovića, vođe zemunaca, koji se nalazi u pritvoru u Španiji. Inače, dolazak španskog tužioca i sudije Bojovićevi advokati tumače kao još jedno u nizu kršenja njegovih prava na fer suđenje jer niko od njih nije zvanično obavešten o tome niti pozvan da prisustvuje saslušanju.
- Reč je o tajnoj akciji za koju smo saznali i poslali dopis specijalnom sudu i tužilaštvu. Bojovića tužilaštvo tereti za organizovanje kriminalne grupe koja je delovala u međunarodnim razmerama, stoga je naše prisustvo na saslušanju više nego obavezno - rekao je Borivoje Borović, jedan od Bojovićevih advokata, i dodao da će insistirati na tome da se Bojoviću sudi u Španiji.

Podsetimo, španska policija je saopštila pre tri dana da je otkrila mrežu dilera droge osumnjičenu da finansira mafijašku organizaciju zemunski klan, optuženu 2003. godine za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića.

Kako su preneli tamošnji mediji, tokom vikenda agenti nacionalne policije su otkrili organizaciju koja finansira zemunski klan zahvaljujući proizvodnji marihuane na tri plantaže na Kanarskim ostrvima i zaplenila je više od 700 stabljiki marihuane.

Tokom operacije, 25 osoba je uhapšeno, među kojima 17 na području Las Palmasa i osam na području Alikantea. Upravo na istom području španska policija je u februaru uhapsila Vladimira Milisavljevića Budalu, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora. Policija je takođe uhapsila Luku Bojovića, koji je važio za šefa zemunskog klana.
Bojović je u Srbiji optužen da je organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge i učestvovao u njemu, kao i da je pokušao da ubije Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.
Milisavljević je optužen da je učestvovao u napadu na Draškovića, a pravosnažno je osuđen u postupcima za ubistvo premijera Đinđića i zločine zemunskog klana.

U našem tužilaštvu za organizovani kriminal još ne znaju ko su osobe koje su lišene slobode.

- Naše tužilaštvo još ništa nije dobilo zvanično o tom hapšenju. Očekujem da će nas kolege iz Španije obavestiti o pojedinostima te akcije - dodaje tužilac.

Sretko Kalinić

Sretko Kalinić | Foto: Tomislav Pavlek

Na pitanje da li ima saznanja da među uhapšenima ima i Srba i da li se ova uhapšena grupa može dovesti u vezu sa Lukom Bojovićem, Radisavljević je rekao:
- Znaćemo više kada dobijemo relevantne podatke iz Španije, ne bih da spekulišemo.
Poslednji komentari
  • Jasta Vreme: 14.11.2012 10:58h

    Miljko dosta si stitio Miska i sina mu u pranju love od Sareta. Bezi Miljko da i tebe ne pokupe.

  • nina Vreme: 15.11.2012 08:31h

    svi odlaze samo miljko ostaje,cudno zar ne!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP