Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPECIJALNO TUŽILAŠTVO

Radisavljević:
Tužilaštvo postupalo profesionalno

Autor: Tanjug | 06.10.2012 - 18:55:00h | Komentara: 0

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je to tužilaštvo potpuno profesionlano postupalo u predmetu "Nuba invest" i najavio dalji rad na tom i na, kako je rekao, svim drugim predmetima kako bi bili sankcionisani oni za koje se dokaže da su odgovorni za krivična dela korupcije.

Miljko Radisavljević

Profesionalac: Miljko Radisavljević | Foto: Željko Šafar

Radisavljević je kazao da je osumnjičeni v.d. direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbija" Zoran Drobnjak nakon davanja izjave u policiji pušten, a da je pomoćniku Olivera Dulića, dok je bio ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Zoranu Janjiću, određeno zadržavanje od 48 sati i one će u tom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.


Radisavljević je Tanjugu rekao da tužilaštvo planira da u kratkom roku, u narednih desetak dana preduzme sve neophodne dodatne radnje, a pre svega da kao svedoka ispita zaposlene u Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planirani.

Reč je, kako je rekao, o onima koji su preduzimali sužbene radnje u postupku izdavanja građevinskih dozvola i lokacijskih i građevinskih dozvola.
Evidentno je, kaže Radosavljević, da oni o tome imaju saznanja i da će nam to omogućiti brzi završetak ove faze postupka.

U policiji danas nije saslušan Oliver Dulić jer se on pozvao na poslanički imunitet, ukazao je Radosavljević i podsetio da je Tužilaštvo Narodnoj skupštini prosledilo predlog za ukidanje poslaničkog imuniteta Duliću, kao i da očekuje da će se to dogoditi već početkom naredne sedmice.

Radosavljević je podsetio da Drobnjak i Janjić saslušani povodom izdavanja pet dozvola za izgradnuju optičke mreže investitoru "Nubi invest" i da se sumnjiče da su tom prilikom favorizovala pomenutog investitora u pogledu brzine izdavanja i redosleda dozvola u odnosu na druga dva preduzeća - "Telekom" i "Sat - trakt".

Zoran Drobnjak

Saslušan zbog izdavanja dozvola za izgradnuju optičke mreže investitoru "Nubi invest": Zoran Drobnjak | Foto: FoNet

On je objasnio da je, na osnovu podataka koje je prikupila Uprava kriminalističke policije, ocenjeno da su dozvole "Nubi invest" izdate a da prethodno nisu pribavljeni potrebni uslovi i saglasnosti državnih i javnih preduzeća, kao ni javnih preduzeća lokalnih samouprava preko čijih teritorija je prolazila optička mreža .

- Ova preduzeća su time ostala uskraćena za prihod koji im po zakonu i po propisu lokalnih samouprava pripadaju - rekao je Radosavljević i dodao da će visina uskraćenih prihoda biti utvrdjena u nastavku postupka.

- Uočeno je i različito postupanje Ministarstva prilikom izdavanja dozvola preduzeću 'Nuba invest' u odnosu na sve druge investitore - kazao je on i dodao da je time 'Nuba', zapravo stavljena u privilegovan položaj jer je omogućeno da prva izgradi i pokuša eksploataciju optičke mreže, a samim tim i ubiranje značajnih prihoda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP