Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AGONIJA U AGROŽIVU

Radnici blokirali opštinu Žitište

Autor: Beta | 10.02.2015 - 11:46:00h | Komentara: 0

Radnici Agroživa, koji su u štrajku od maja prošle godine, blokirali su danas zgradu Opštine Žitište jer im niko iz državne vlasti ne pomaže u rešavanju brojnih problema.

Agroživ

Agroživ | Foto: logo

"Razloga za nezadovoljstvo je mnogo, ali je najvažniji što nije održan sastanak sa ministrima finansija, rada i zapošljavanja, privrede, a obećanje je bilo da će taj sastanak biti 28. januara", kazao je agenciji Beta predsednik štrajkačkog odbora Jovica Katić.
Kako je naveo, sve dok se radnicima Agroživa neko ne obrati i nešto ne preduzme niko iz zgrade neće izaći, ali ni u nju ući.
Vlasnik Agroživa u stečaju je javno preduzeće Srbijagas. Kompanija BG Mibras iz Beograda kupila je deo kapaciteta Agroživa, započela proizvodnju i angažovala deo radnika.
Veći deo od oko 1.000 radnika Agroživa je promenom vlasnika ostao bez posla, oni traže isplatu zaostalih zarada, izradu socijalnog programa i rešavanje njihovog statusa.
Na sajtu Privrednog suda u Zrenjaninu zakazana je prodaja imovine Agroživa za 17. februar, da bi se namirila potraživanja firme Novi Bek iz Beograda.
Medju popisanim stvarima su proizvodne mašine za klanje i čerupanje, otkoštavanje, hladjenje i sortiranje, koje čine jednu proizvodnu liniju, ukupne procenjene vrednosti 314,7 miliona dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP