Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Radnici na minimalcu, a pare - fudbalskom klubu?!

Autor: Blic | 04.09.2014 - 19:54:00h | Komentara: 0

Umesto da im, kako je obećao ministar odbrane Bratislav Gašić, od septembra bude ukinut minimalac, zaposlene u “Krušiku” dočekalo je neprijatno iznenađenje.

Obećao ukidanje minimalca od septembra: Ministar Bratislav Gašić

Obećao ukidanje minimalca od septembra: Ministar Bratislav Gašić

Od menadžmenta su dobili novu ponudu: da prihvate novu cenu rada od 105 dinara za sat, što je ispod zakonskog minimuma koji je propisala država od 115 dinara.
- Ministar Gašić je u julu u “Krušiku” i u razgovoru sa nama i javno rekao da od septembra nećemo biti na minimalcu, kojeg primamo od početka godine. Međutim, našli smo se pred novom ucenom direktora Mladena Petkovića, da nam nova cena rada bude 105 dinara po satu, što nije po zakonu - kaže za “Blic” Milan Plavšić, predsednik sindikata “Nezavisnost”.

Dok su njihove kolege iz Samostalnog sindikata prihvatile tu ponudu, u “Nezavisnosti” to odbijaju jer tvrde da menadžment na račun radnika želi da razlikom između ponuđene i zakonske cene rada sponzoriše - fabrički fudbalski klub.

- Imamo saznanja da će novac od naših plata ići za ugovorene zarade menadžmenta, ali i za “veštačku tvorevinu” kao što je “Budućnost-Krušik”, koja je nedavno nastala fuzijom fabričkog kluba i nižerazredne “Budućnosti”, a danas je srpskoligaš. “Krušik” je prihvatio da pokrije višemilionske dugove “Budućnosti” - ljut je Plavšić.

Prvi čovek “Nezavisnosti” kaže da su se “krušikovci” već požalili predsedniku Nadzornog odbora, pukovniku Nenadu Ivančeviću iz Uprave za odbrambene tehnologije, koji im je poručio da “nema razloga da pristanu na nižu cenu rada”.


S druge strane, direktor „Krušika“ Mladen Petković za „Blic“ negira sve Plavšićeve navode. On objašnjava da vojna fabrika niti želi, niti može da sponzoriše fudbalski klub.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP