Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Radnici „Usluga“ konačno prelaze u „Kolubaru“

Autor: Gane Đorđević | 20.08.2014 - 14:33:00h | Komentara: 0

Svih 1399 proizvodnih radnika "Kolubara usluge" preći će u RB "Kolubaru" u narednih nekoliko dana, čim potpišu ugovore o radu, objavio je na današnjoj konferenciji za medije direktor najvećeg rudnika lignita u Srbiji Milorad Grčić.

Konferencija povodom

Konferencija povodom "Kolubare"

Na taj način biće ispunjeno obaćenja predsednika Vlade Aleksandra Vučića koji je pre šest meseci prilikom posete „Kolubari“ najavio ovakvu mogućnost.

Proces preuzimanja radnika iz „Kolubara- Usluga“ započeo je još pre sedam meseci ali nije okončan u obećanom vremenskom roku zbog majske poplave u kojima su se pod vodom našla dva važna kopa u rudniku „Kolubara“, „Veliki Crljeni“ i „Tamnava- Zapadno polje“

-Proces peruzimanja radnika bio je pri kraju, svi kandidati su uradili čak i lekarske preglede, a onda se dogodio potop. Tada nam je bilo važnije da spasavamo šta se spasiti može, ali čim smo uspostavili proizvodnju krenuli smo da završimo i ostale važne poslove. Prvi od njih je bio da zaposlimo radnike „Usluga“- rekao je Grčić.

On se zahvalio svim kandidatima koji su strpljivo čekali da ovaj dan konačno dođe. Prema njegovim rečima na ovaj način ispravljena je velika nepravda prema radnicima „Usluga“ koji su godinama radili najteže fizičke poslove u rudniku ali su istovremeno primali mnogo manju zaradu od stalno zaposlenih u ovom preduzeću.

-Njihova plata će od sledećeg meseca biti mnogo veće nego do sada. Od sada će imati pravo na bolovanje i godišnji odmor- istakao je direktor „Kolubra“
Grčić je rekao da u „Kolubari“ na proizvodnim radnim mestima, računajući i pridošlice, sada radi nešto više od 10.000 radnika. Na pitanje da li će u skorije vreme biti novih prijema u „Kolubaru“ direktor je rekao da se o tome u ovom trenutku ne razmišlja.

-Sada nam je najvažnije da isušimo kop „Tamnava- Zapadno polje“ o prijemu ćemo razgovarati tek po okončanju ovog komplikovanog posla. Ipak moram da istaknem da se u ovom trenutku na kopovima radi i više nego pre poplave zbog toga je veoma važno što smo primili radnike „Usluga“ koji su zapravo oslonac proizvodnjeu „Kolubari“ - zaključio je Grčić.

Predsednik sindikalne organizacije „Kolubare“ Miodrag Ranković istakao je doprinos radnika „Usluga“ u procesu proizvodnje naglašavajući da su oni budućnost „Kolubare“
-Hvala im na strplejnju jer veliki broj njih već godinama radi pod ugovorima koji su bili jako nepovoljni- rekao je Ranković.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP