Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U NOVOM SADU:

Radnik Hitne pomoći prevozi kupus umesto pacijenata (FOTO)

Autor: 021.rs | 24.11.2014 - 08:05:00h | Komentara: 11

- Vozilo se parkiralo, a iz njega je izašao čovek u odelu Hitne pomoći. Prišao je prikolici i uzeo jedan džak. Uneo je u kombi i potom otišao. Mislim da niko više nije bio sa njim u kolima - izjavio je autor fotografije. Radnik Hitne pomoći je ddmah je suspendovan.

hitna pomoć

Sprema čovek zimnicu | Foto: 021.rs

Radnik Hitne pomoći fotografisan je u Novom Sadu kako ambulantnim vozilom prevozi kupus. Na osnovu registracije i oznake na vozilu, vidi se da se radi o ambulatnom vozilu novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.
Fotografiju ovog evidentnog kršenja svih propisa o korišćenju službenih vozila poslao je jedan Novosađanin redakciji “o21.rs”, a kako on navodi, slika je nastala u petak ispred firme Elektroreklam na relaciji Novosadski put – Veternik.
- Vozilo se tu parkiralo, a iz njega je izašao čovek u odelu Hitne pomoći. Prišao je prikolici i uzeo jedan džak. Uneo je u kombi i potom otišao. Mislim da niko više nije bio sa njim u kolima - izjavio je autor fotografije koja je nastala u 09.37 ujutru.
U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć su za novosadski Radio 021 potvrdili da se radi o njihovom vozilu i da je vozač sankcionisan.
Doktorka Mirjana Bursać kaže da će Etički odbor Zavoda doneti odluku o ovom slučaju, kao i da pacijenti nisu bili ugroženi, jer je ovo bilo transportno, a ne urgentno vozilo.

"Na spornoj fotografiji nalazi se vozač sanitetskog transporta Zavoda. S obzirom na to da se Zavod bori protiv zloupotrebe korišćenja službenih vozila, prošle godine je uveden pravilnik o njihovom korišćenju, te se svaki prekršaj sankcioniše. Ovaj vozač će biti suspendovan do daljnjeg, odnosno dok Etički odbor Zavoda ne utvrdi pravo stanje stvari i ne donese odgovarajuće mere.

Napominjemo da nije bilo u pitanju vozilo urgentne ekipe, tako da Novosađani nisu ni u jednom momentu bili oštećeni u pružanju hitne medicinske pomoći", kaže doktorka Bursać.

Novosađanin koji nam je poslao fotografiju navodi da je ona nastala u petak, ispred firme "Elektroreklam" na Novosadskom putu u Veterniku.

"Vozilo se tu parkiralo, a iz njega je izašao čovek u odelu Hitne pomoći. Prišao je prikolici i uzeo jedan džak. Uneo je u kombi i potom otišao. Mislim da niko više nije bio sa njim u kolima", ispričao je za 021.rs autor fotografije za koju kaže da je nastala u 09.37 ujutru.

Ovo nije prvi put da se službena vozila koriste za prevoz kupusa. Naime, prošle godine je tako uhvaćen radnik Ministarstva finansija, koji je posle suspenzije vraćen na posao.

Poslednji komentari
  • Nislija Vreme: 24.11.2014 08:27h

    Otkaaaaaaaaaaaaaaaaz!

  • zara Vreme: 24.11.2014 09:10h

    pa kakav smo to narod?! pa sta ako je stao i stavio kupus, nije on vozio nekog hitno i stao da kuoi kupus vec je verovatno isao usput, prazan, i uzeo kupus.ne znam coveka ali nista starsno.

  • ogi Vreme: 24.11.2014 09:38h

    Nista novo.U Ki se redovno vozikaju od hamburgerije do picerija.Kafica na benziskim pumpama sa kolegama policajcima.Kada neko iz okolnih sela 10km pozove,nema teoretske sanse da dodju.Nemamo vozila i goriva kazu.A normalna stvar da se sestre i doktori razvoze kucama i pored dobijenih "cipelica" ( putnih tr.).Bahatosti nikad vise nego u vreme "stednje".Svi vide i znaju i svi cute.

  • Tr Vreme: 24.11.2014 10:47h

    Pustite sirotinju nista loše čovek nije uradio u prolazu kupio kupus,vijajte one u crnim limuzinama,S 8,S 6,A 8,a6.

  • Bojan BoÅ¡ković Vreme: 24.11.2014 11:24h

    Ivana, u Engleskoj je strašan deficit doktora svih usmerenja a plata je odlična. Možda vam engleski ide lakše. Srdačan pozdrav. Bojan

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP