Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DISKRIMINACIJA

Radno ugroženo 800.000 osoba sa invaliditetom

Autor: Ekipa Alo! | 03.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Srbiji živi od 700.000 do 800.000 osoba sa nekom vrstom invaliditeta i one pripadaju jednoj od najugroženijih društvenih grupa, ocenili su domaći stručnjaci. Diskriminacija se najviše oseća u oblasti rada i zapošljavanja.

U Srbiji živi od 700.000 do 800.000 osoba sa nekom vrstom invaliditeta i one pripadaju jednoj od najugroženijih društvenih grupa

U Srbiji živi od 700.000 do 800.000 osoba sa nekom vrstom invaliditeta i one pripadaju jednoj od najugroženijih društvenih grupa | Foto: Masanori Jošida

Pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Ljiljana Lončar rekla je da je zbog toga to telo i izradilo svoj prvi poseban izveštaj koji se bavi osobama sa invaliditetom, a koji će javnosti biti predstavljen 13. maja.


“Poverenica je prošle godine primila najviše pritužbi iz oblasti diskriminacije osoba sa invaliditetom koje su se, uglavnom, odnosile na oblasti društvenog života kao što su rad i zapošljavanje, pristup i korišćenje objekata i postupci pred organima javne vlasti”, rekla je Lončareva. Navodeći da je osobama sa invaliditetom otežan pristup radnom mestu jer postoji fizička prepreka, ona je istakla da im je problem i da se uopšte zaposle i dobiju radno mesto koje odgovara njihovim kvalifikacijama i sposobnostima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP